İflas eden lisenin kurucusu: Öğrencilerden şikayetçi olmayacağım

Güncelleme Tarihi:

İflas eden lisenin kurucusu: Öğrencilerden şikayetçi olmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 15:29

Antalya’da maaşlarını alamayan öğretmenlerin istifa etmesi üzerine eğitime devam edemeyen kentin ilk özel sağlık meslek lisesinde öğrenciler, dersliklerin ve laboratuvarların altını üstüne getirdi. Okulun kurucusu Kerim Özkan, öğrencilerden şikayetçi olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Çağlayan Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi’ndeki Özek Eğitim Kurumları’na ait Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde maaşlarını alamayan öğretmenlerin istifası üzerine eğitime son verildi. Yıl ortasında eğitim görürken okulsuz kalan öğrencilerden bazıları derslikleri ve laboratuvarların altını üstüne getirdi. Duvarların delik deşik edildiği, eşyaların yerlere döküldüğü, sprey boyalarla eşyaların boyandığı okulda binlerce liralık zarar meydana geldi.

Okulun kurucusu Kerim Özkan, dersliklere ve laboratuvarlara verilen zararla ilgili öğrencilerden şikayetçi olmayacağını söyledi. Özkan, "Onlar bizim öğrencilerimiz. Bu nedenle onlardan şikayetçi olmayacağım. Yaşları büyüdüğünde ne kadar yanlış bir hareket yaptıklarını kendileri de anlayacaktır. Biz elbette bu zor günleri de atlatacağız. Okulumuzu onarıp işler düzelince yeniden eğitime açacağız. Biz iflas etmiş değiliz. Yönetmeliklerin değişmesi nedeniyle öğrenci kaybından dolayı sıkıntıya girdik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Velilere senet

Okulun faaliyetine son vermesi üzerine peşin alınan eğitim ücretlerinin karşılığında senet verme işlemlerine de devam eden Özkan, hiçbir öğrenci ve velinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Velilere ödeyebileceği tarihler için senet verdiğini belirten Özkan, kaydı alınan öğrencilerin de Antalya’daki diğer okullarda eğitimlerine devam edeceğini söyledi.

“Hamallıktan kazandığım parayı yatırdım”

Öğrenci velileri ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruna el atmasını ve çocukları devlet okullarına kayıt yaptırılmasının sağlanmasını istiyor. Kendisinin hamallık yaptığını belirten Sami Mangır adlı veli, "Ben çocuğumu okutabilmek için hamallık yapıyorum. Hamallıktan kuruş kuruş kazandığım bu parayı da peşin olarak okula yatırdım. Benim çocuğum 10’uncu sınıfta okuyordu. Şimdi senet verilmesi benim sorununu çözmüyor. Ben çocuğum bir başka okula hangi parayla kayıt yaptıracağım" dedi.

Adnan Oğuz adlı öğrenci velisi de kendisinin emekli olduğunu, 11’inci sınıfta eğitim gören çocuğunun eğitim ücretini de peşin ödediğini söyledi. Oğuz, "Şimdi ben verilecek senetle ne yapacağım. Devlet bizim sorunumuza çözüm bulsun. Devletin üzerindeki eğitim yükü hafiflesin diye özel okullara insanları teşvik ediyorlar. Sonra da bu tür sorunlar çıkıyor" dedi.

İflas eden lisenin kurucusu: Öğrencilerden şikayetçi olmayacağım
İFLAS EDEN ÖZEL OKULUN ÖĞRENCİLERİ, BİNAYA ZARAR VERDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!