Dışişleri Bakanı'nın kiralık konutu boşaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanının kiralık konutu boşaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 12:57

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde kullandığı, aylık yaklaşık 46 bin TL kira ödenen konutlar, Kasım ayı sonu itibarıyla boşaltıldı.

Haberin Devamı

Ankara Kırlangıç sokaktaki Davutoğlu'nun kaldığı ve tam karşısındaki, güvenlik için kiralanan konutlar, 2009 yılında, Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olması ile kiralanmıştı. Davutoğlu'nun Başbakan olmasının ardından Dışişleri Bakanlığı görevine atanan Mevlüt Çavuşoğlu ise, bu makama geldiğinden bu yana, resmi bir konuta geçmedi. Çavuşoğlu, kendi evini kullanmaya devam ediyor.

Dışişleri Bakanının kiralık konutu boşaltıldı

AYLIK KİRA YAKLAŞIK 46 BİN TL

Dışişleri Bakanının kiralık konutu boşaltıldı
Davutoğlu'nun 5 yıl süren Dışişleri Bakanlığı döneminde kullandığı konut ile karşısındaki, güvenlik için kiralanan konutun bedelleri toplam 46 bin TL idi. Konutların kira bedellerine ilişkin bilgi ise, Dışişleri Bakanlığı döneminde bizzat Davutoğlu tarafından yazılı soru önergesine verilen yanıtla açıklanmıştı.

Davutoğlu, soru önergesine yazılı yanıtında şu bilgileri vermişti;

“Halihazırda Dışişleri Bakanlığı Konutu olarak kullanılmakta olan ‘Kırlangıç Sokak No: 32 Gaziosmanpaşa’ adresinde bulunan müstakil bina, 15 Temmuz 2009 tarihinde aylık 39 bin TL kira bedeli üzerinden iki yıl süreyle kiralanmıştır."

Davutoğlu başka bir soru önergesine verdiği yanıtta da konutun hemen karşısında 275 metrekare alanlı başka bir daire daha kiralandığını belirterek, şu bilgileri vermişti;

"Kırlangıç Sokak No: 29/4 Gaziosmanpaşa adresinde bulunan ve konutu tam cepheden gören 275 m2 kullanım alanlı daire, güvenlik saikleri dikkate alınarak ve yabancı heyet üyelerinden ve diğer heyet mensuplarından, konutta düzenlenen resmi nitelikteki görüşmelere katılamayacak görevlilerin uygun bir mahalde ağırlanabilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı Konutu müştemilatı olarak 1 Temmuz 2010 tarihinde kiralanmıştır. Dairenin aylık kira bedeli 7 bin 550 TL’dir. Bahse konu dairenin kira bedeli de üç aylık dönemler itibarıyla bütçe ödeneklerinden karşılanmaktadır.”

Dışişleri Bakanının kiralık konutu boşaltıldı

Haberin Devamı

BOŞALTILDIĞINI ÇAVUŞOĞLU AÇIKLADI

Haberin Devamı

2009'dan bu yana kiralık olarak kullanılan ev ile, 2010'dan bu yana kiralık olan "güvenlik için tutulmuş" dairenin boşaltıldığını ise, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, yine bir soru önergesine verdiği yanıtla açıkladı.
Çavuşoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine verdiği yanıtta, kiralık Dışişleri Konutu Binası 'nın "5 Kasım 2014 tarihinde, ofis olarak kiralanan dairenin ise 30 Kasım 2014 tarihinde boşaltıldığını bildirdi.

KONUT, OFİS, EK HİZMET BİNASI VE DÖRT TEMSİLCİLİK: TOPLAM 130 BİN TL AYLIK KİRA

Çavuşoğlu, boşaltılan Dışişleri Bakanı ikametgahı olarak kullanılan bina ile onun karşısındaki ofis dairenin kirasının ne kadar olduğunu açıklamadı.

Ancak, bu iki taşınmaz dışında, Dışişleri Bakanlığı'nın Balgat'taki ek hizmet binası, İstanbul, İzmir, Edirne ve Antalya temsilciliklerine ait kiralık daireler için ödenen toplam kirayı bildirdi. Çavuşoğlu, tüm bu kiralık taşınmazlar için aylık 130 bin TL kira ödenmekte olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanının kiralık konutu boşaltıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!