Robbie Williams'tan sürpriz albüm

Yeni yıl sebebiyle müzik piyasası da kendi payına düşen ticari hareketlenmeleri yaşamaya başlıyor. Her sene bu dönem piyasaya çıkan yeni yıl temalı albümler bir yana, bazı sanatçılar yeni albümlerini de bu arifede çıkartmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Robbie Williamstan sürpriz albüm

Robbie Williams da benzer bir mantıkla mı yola çıktı bilinmez ama yeni bir albümle hayranlarını sevindirmeye hazırlanıyor. ‘Under The Radar Vol 1’ adlı albümü sanatçının web sitesinden 8 Aralık itibariyle satışa çıkıyor. Williams bu albümde daha önce yayınlanmamış b-side’ları, demo’ları ve ‘Take The Crown’ albümüne dahil olmayan şarkıları sevenleriyle paylaşmak istiyor. Her ne kadar prodüktörü Guy Chambers bu şekilde albümü yayınlamasından mutlu olmasa da, Robbie Williams daha fazla beklemek istemediğini söyleyip şarkıların bir an önce müzikseverlere ulaşmasını istiyor. Chambers albümün normal yollarla tanıtımının yapılmasını, radyo ve tv şovlarında promosyon amaçlı yer almasını düşünse de Robbie Williams yaramaz bir çocuk gibi prodüktörünün sözünü dinlemeyip albümü bir an önce piyasaya çıkartmak için günlerle yarışıyor.

Haberin Devamı

14 şarkının yer aldığı yeni albüm ‘Under The Radar’ dijital, imzalı cd ve standart cd olmak üzere 3 formatta satışa çıkıyor. Sadece Robbiewilliams.com sitesi üzerinden satışa çıkacak bu özel albümün kapağını gördüğünüzde Robbie Williams’ın ne kadar munzur ve laf geçirilmesi zor bir sanatçı olduğunu anlayacaksınız.

BU PAZAR HER YER MORRISSEY

Robbie Williamstan sürpriz albüm

Aylardır resmen günleri geri sayarak beklediğim o hafta sonu nihayet geldi.

Bu Pazar Pozitif Live’ın organizasyonuyla Morrissey Volkswagen Arena’da sahnede olacak. Muhtemelen mekanın en kalabalık konserlerinden biri yaşanacak. Konser öncesi kalabalık içeri girip yerleşene kadar Morrissey’in elinden çıkma playlist ile konsere dakikaları sayacak. Saat 21:00’i gösterdiğinde ise Morrissey sahnede olacak.

Morrissey’in yakın tarihlerde verdiği konserlerindeki setlist’e bakınca son albümü ‘World Peace Is None Of Your Business’ ten şarkıların yanı sıra The Smiths’ten favori parçaların yer aldığı bir liste bizleri bekliyor. Konsere dair tek hayalim ‘There Is A Light That Never Goes Out’ u canlı canlı Morrissey’den dinlemek, keşke bir sürpriz olsa da Moz İstanbul için bir jest yapıp bu şarkıyı da setlist’e dahil etse.

Haberin Devamı

SALON’DA İKİ GECE, İKİ DEV KONSER

Sezonun konserleri belli olmaya başlayınca kendime not aldıklarımı takvimimde renkli kalemlerle işaretliyorum. Özellikle başka etkinliklerle çakışmasın diye büyük harflerle not alıyorum merakla beklediğim konserleri. İşte o mühim konserlerden ikisi bu hafta sonu Salon’da. Belki siz de hafta sonu planınızı bu yazıdan sonra tekrar planlarsınız.

5 ARALIK CUMA: GoGo PENGUIN

Robbie Williamstan sürpriz albüm

2010 senesinde bir araya gelen İngiliz piyano caz üçlüsü davul ve perküsyonda Rob Turner, basta Nick Blacka ve piyanoda Chris Illingworth’ten oluşuyor. İlk albümleri ‘Fanfares’ yayınlandıktan sonra aralarına ses teknisyeni Joe Reiser’i de alarak grup genişlemiş.

Haberin Devamı

Yaptıkları müziği ‘akustik elektronika’ olarak sınıflandıran grup ilham aldıkları müzisyenler ve gruplar arasında Aphex Twin, Four Tet, Zakir Hussain, Thom Yorke ve Radiohead gibi isimleri sıralıyorlar.


Robbie Williamstan sürpriz albüm

Grubun ismini duyunca ekstra bir sempati duymamak imkansız. Rob Turner, gruba henüz bir isim bulamadıkları Manchester’daki ilk konserleri öncesi spontane bir şekilde bir gün duvarda gördükleri penguen resmiyle karar verdiklerini anlatmış. İlk olarak isimlerini ‘Penguin’ yapmak istediklerini belirten Rob Turner, Chris Illingworth’in ‘Go Penguin’ fikirinden yola çıkarak‘Go Go Penguin’ ismine karar kılmışlar.

GoGo Penguin 2014’te çıkarttıkları v2.0 albümleriyle İngiltere’nin prestijli müzik ödülü Mercury Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Albümü’ kategorisinde aday gösterildiler. Ekip olarak hep birlikte besteledikleri şarkıları 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan grup, v2.0 için kayıt aşamasında şarkıları 7 gün boyunca penceresi olmayan bir odada kaydetmişler. GoGo Penguin çıktıkları turne kapsamında bugün saat 21:30’da Salon sahnesinde olacaklar, kaçırılmaması gereken bir performans olacağına kalıbımı basarım.

Haberin Devamı

6 ARALIK CUMARTESİ: KIASMOS

Robbie Williamstan sürpriz albüm

Geçen sene gittiğim onca konser arasında Olafur Arnalds’ın Salon İKSV performansını hala unutamıyorum. Bu sene kendisini tekrardan izleyecek olmak büyük mutluluk. Olafur Arnalds’ın elektronik müzik projesi olan Kiasmos 6 Aralık Cumartesi Salon sahnesinde olacak. Bu mühim geceye gelenler Kiasmos öncesinde Başak Günak’ın projesi olan Ah! Kosmos ile geceye ısınacaklar.

2009 senesinde kurulan Janus Rasmussen ve Olafur Arnalds’tan oluşan Kiasmos klasik müzikle elektronik müziğin kaynaştığı nefis bir birliktelik. İkili ilk albümlerini bu sene Ekim ayında yayınlarken aslında 2009 senesinde kurulduğunda albüme dönüşecek bir birliktelik olduğunu hiç düşünmemişler.

Haberin Devamı

Robbie Williamstan sürpriz albüm

Olafur, Janus ile birlikte yaptıkları müziğin aslında kendileri için bir nevi hobi olduğunu söylemiş. Kiasmos’u bir iş gibi görmedikleri için albüm yapmak fikrinden hep uzak durmuşlar. Ama seneler içinde yaptıkları şarkılar de artında bunun bir albüme dönüşmesi de farz olmuş. Festivallerdeki performans tarzını çok sevmediğini itiraf eden Olafur, kendisi için ideal konser türünün daha küçük, samimi mekanlar olduğunu belirtmiş.

Uzun zamandır Kiasmos’u canlı dinlemek için resmen sabırsızlanıyordum. Olafur’un bu söylediklerini görünce Salon konseri benim için daha da ayrı bir önem kazandı. Olafur Arnalds’ın Önceki senelerde Salon İKSV’de verdiği konserlerde biletlerinin tükendiğini düşünecek olursak, Cumartesi öncesi etkinliğin biletlerini almanızı tavsiye ederim.

KARIŞIK KASET

Aralık ayı senenin en listelerle dolu ayı olacak.

Bu sene boyunca sizlere her ay hazırladığım aylık Karışık Kaset listelerinin bir bütünü olan ‘Best Of 2014’ listesini derlemeye başladım. Önümüzdeki günlerde bu büyük listeyi sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Bunun öncesinde her ay yaptığım gibi bu ayın Karışık Kaset’i sizlerle. Ay boyunca bu listede tıpkı diğer aylık Karışık Kaset listeleri gibi güncellenerek büyüyecek, takip etmekte fayda var.

Listeye Spotify’da Karışık Kaset By Aralık 2014 olarak da erişilebilir.

Keyifli dinlemeler…

1)Marian Hill – Lips

2)George Maple – Vacant Space

3)Kygo – Firestone

4)Lapsley – Falling Short

5)Rae Morris feat. Fryars – Cold

6)Shura – Indecision

7)SOAK – B a noBody

8)Kwabs – Saved

9)Hans Zimmer – Cornfield Chase

10)Loscil – Ahull

11)The Czars - Drug

12) Snowday – The Seventh String

13)George Maple – Fixed

14)Marian Hills -Got It

Yazarın Tüm Yazıları