Roketsan'da hedef ilk 100'e girmek

Güncelleme Tarihi:

Roketsanda hedef ilk 100e girmek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 12:16

Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çamlıca, hedeflerinin ilk 100 firma arasına girmek olduğunu ve dünyanın en iyi füzelerini yapan ülkelerini yakalamak ve geçmek olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Çamlıca, hedeflerinin ilk 100 firma arasında girmek olduğunu belirterek, "Diğer bir hedefimiz de dünyanın en iyi füzelerini yapan ülkeleri yakalamak hatta onları geçmek" dedi.

Çamlıca yaptığı açıklamada, Roketsan'ın savunma sanayisinde dünyada ilk 200 şirket arasında yer aldığını söyledi.

"Bu işi yapan ilk 100 firma arasına girmek hedeflerimiz arasında. Diğer bir hedefimiz de dünyanın en iyi füzelerini yapan ülkeleri yakalamak hatta onları geçmek" diyen Çamlıca, "Modern silah ve teçhizata sahip olma hedefiyle silah sistemi teknolojilerindeki gelişmeleri yakından izleyerek ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlemekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), günümüz harplerinin en önemli silahlarından biri haline gelen modern roket ve füze sistemlerinin yurt içinde üretilmesini güçlü biçimde destekliyor. TSK'nın bu politikası, Roketsan'a stratejik önem kazandırdı" ifadesini kullandı.

"TSK envanterine önemli yeni ürünler kazandırılmıştır"

Avrupa Ortak Stinger Üretim Konsorsiyumu'na katılan yerli ve yabancı 15 üretici firma arasında 2. büyük iş payına sahip olduklarını, bu sayede başta kompozit yakıt teknolojisine dayalı sevk sistemleri olmak üzere pek çok ileri teknoloji elde ettiklerini aktaran Çamlıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kazanımlar daha sonra alınan projelerin başarıyla tamamlanmasında en büyük dayanağı oluşturmuştur. Kara Kuvvetlerinin ateş gücünü artıracak uzun menzilli roket ve füzelerin üretilmesi amacıyla başlatılan projeleri gerçekleştirebilmek için üretim altyapısı kuvvetlendirildi. TSK envanterine önemli yeni ürünler kazandırılmıştır. CİRİT Füze Projesi'nde özgün tasarım çalışması yapılarak lazer arayıcı başlık, ara safha güdüm, elektromekanik kontrol tahrik sistemi, duyarsız roket motoru ve duyarsız harp başlığı gibi ileri teknolojiler geliştirilmiş ve kullanılmıştır."

Yurt dışına sistem seviyesinde ürün ve hizmet satışı dönemi başladığını aktaran Çamlıca, uzun menzilli tanksavar füzesi, orta menzilli tanksavar füzesi tasarımı ve geliştirilmesi projeleri sayesinde geniş bir sanayi yapılanmasının ortaya çıktığını, bu projelerle arayıcı başlık, füze üstü RF veri bağı ve duyarsız tandem harp başlığı gibi yeni füze teknolojilerinin kazandırılması çalışmalarına devam edildiğini belirtti.

"1988 yılında 25 kişilik çekirdek kadrosuyla faaliyetine başlayan Roketsan kuruluşunun personel sayısı bugün itibarıyla yüzde 51'i mühendis olmak üzere bin 850 kişi olmuştur" diyen Çamlıca, "Projelerimiz içinde seri üretimin yanında, sistem tasarımı da önemli paya sahiptir. Sahip olduğumuz güçlü altyapı ve teknolojik yetenekler, paydaşları nezdinde yarattığı güven duygusu, doğru pazar geliştirme gayretleri sayesinde geleceğe güven ve umutla bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Roketsan'ın kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede gerçekleştirdiği çalışmaları örneklerle anlatan Çamlıca, "Yurt içi çalışmalarının yanında ağırlıklı olarak Ortadoğu Bölgesi'nde ürün, tasarım ve hizmet kalitesini müşterilerine ispatlamış bulunan Roketsan, Amerika Kıtası'ndan Uzak Doğu'ya, Güney Afrika'dan Kuzey Avrupa'ya kadar birçok bölgede de pazar geliştirme faaliyetlerini yoğun biçimde sürdürüyor. Roketsan, dünya devi savunma sanayi şirketleri arasında marka haline gelmiştir" görüşünü paylaştı.

Yüzde 40'a varan ihracat gerçekleştirdiklerine işaret eden Çamlıca, şunları kaydetti:

"Bu, bizim için çok önemli. Öncelikli hedefimiz TSK'nın ihtiyacını karşılamak ama satış da ihracat da yapmak durumundasınız. Bu işi yapan ilk 100 firma arasına girmek hedeflerimiz arasında. Diğer bir hedefimiz de dünyanın en iyi füzelerini yapan ülkeleri yakalamak hatta onları geçmek."

Çamlıca, F-35 savaş uçağı için SOM-J füzesi çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!