Altın Top'a Eurovision modeli

Güncelleme Tarihi:

Altın Topa Eurovision modeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 11:03

Dünyanın en iyisinin seçileceği yarışmadaki şaibe iddiaları ayyuka çıktı.

Haberin Devamı

Ballon d’Or ödülüne aday Ronaldo, Messi ve Neuer için İspanyol ve Alman medyasında çıkan dedikodular ve geçmişteki “Oylarımız değiştirildi” suçlamaları nedeniyle, oylamanın Eurovision Şarkı Yarışması’ndaki gibi canlı yayında yapılması tartışılıyor.

FIFA’nın her yıl düzenlediği Ballon d’Or (Altın Top) Ödülleri üzerindeki karabulutların giderilmesi için ilginç bir öneri getirildi: ‘Yarışmaya Eurovision modeli getirilsin!’
Her yıl dünyanın en iyilerinin seçildiği Ballon d’Or ile ilgili spekülasyonlar Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Manuel Neuer’in finale kalmasının ardından İspanya ve Almanya medyasının yorumlarıyla iyice büyüdü.
Son yıllarda birçok futbolcu ve teknik adamın “Oylarımız değiştirildi, bizim verdiğimiz puanlar böyle değildi” iddialarını gündeme getirmesi FIFA’nın güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oldu. “Daha şimdiden kazananın belli olduğu” yönünde medyada çıkan haberler, farklı projeleri de gündeme getirdi.

HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

Haberin Devamı

Alman medyası, Neuer’in ödülü kazanamayacağını FIFA’nın yeniden Ronaldo’ya bu ödülü vermeye hazırlandığını iddia ederken, İspanyol medyası ise tam tersi bir görüşle FIFA’nın ödülü Neuer ya da Messi’ye vermek için hazırlık yaptığını öne sürdü.
Katalan basını ise Messi’nin kazanmaması için her şeyin yapıldığını belirtti.

CANLI YAYINDA OYLANSIN

Tüm bu gelişmeler sürerken pek çok spor yazarı, şaibenin ortadan kaldırılması için, Eurovision Şarkı Yarışması’nda uygulanan modele geçilmesi gerektiğini savunuyor. Bu modelle finale kalan üç futbolcu için en adil sonucun canlı olarak yapılacak bir oylamayla gerçekleştirileceği iddia edilirken, son yıllarda Barcelona ve Real Madrid arasında geçen rekabetin de bu şekilde sınırlandırılabileceği belirtiliyor.

Kimler nasıl seçiyor?

1- Kazanan, milli takım hocaları, kaptanları ve gazetecilerin oylarıyla belirleniyor.
2-Herhangi bir ayrım olmadan bir takvim yılı içerisindeki en başarılı isimlere veriliyor.
3-Ödüle aday futbolcuların saha içinde ve dışında yaptıklarına da dikkat ediliyor.
4-Şüpheye yer bırakmamak için FIFA, ödül töreni sonrası oylamayı internetten açıklıyor.
5-Jürinin her üyesi her ödül için 3 aday üzerinde oylama yapabilme hakkına sahip...
6-Her jüri üyesi, kendi kriterlerine göre belirlediği 3 adaya 5-3-1 şeklinde puan veriyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!