Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: 19 bin 460 çift ayakkabıyı reddetti

Güncelleme Tarihi:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: 19 bin 460 çift ayakkabıyı reddetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 09:53

Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, tehlikeli kimyasal madde ihtiva etmesi nedeniyle ithaline izin verilmeyen 19 bin 460 çift ayakkabının farklı bir antrepoda tespit edildiği, ayakkabıların imha işlemlerinin en kısa zamanda gerçekleştirileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, imha edilmek üzere sevk edildiği halde, eskileriyle değiştirilerek iç piyasaya sürülen ve tehlikeli kimyasal madde ihtiva eden ayakkabılarla ilgili inceleme ve soruşturma yapıldığı bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: 19 bin 460 çift ayakkabıyı reddetti
ESRA’YA DA ZEHİRLİ AYAKKABI MI SATILDI

Soruşturmada, aynı firma tarafından ithal edilmek istenen, ancak tehlikeli kimyasal madde ihtiva etmesi nedeniyle ithaline izin verilmeyen aynı marka 19 bin 460 çift ayakkabının farklı bir antrepoda Bakanlık tarafından tespit edildiği ifade edilen açıklamada, bu ayakkabıların imha işlemlerinin en kısa zamanda gerçekleştirileceği kaydedildi.

TÜKETİCİLER BUNU ANLAYAMAZ
Hurriyet.com.tr'ye önceki günlerde zehirli ayakkabılarla ilgili olarak açıklama yapan Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydınağaoğlu, "Tüketiciler bu ayakkabıların kesinlikle zehirli olduğunu anlayamazlar TÜSODER olarak maduru bu hale sokan ayakkabıyı ayakkabıyı da labaratuvara veriyoruz. Benzer şekilde zarar gören tüketiciler derneğimize başvururlarsa her türlü hukuki desteği. Kesinlikle vatandaşların ayakkabının zehirli olduğunu anlamaları için yapabilecekleri bir şey yok. Anca labaratuvar ortamı anlayabilir” demişti. Zehirli ayakkabı giyenler ürünü kullandıktan bir süre sonra ayaklarında kaşıntı hissediyor. Bu kişilerin acilen doktora başvurmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!