Sadettin Saran'dan şike yorumu

Güncelleme Tarihi:

Sadettin Sarandan şike yorumu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 06:55

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Sadettin Saran, şike ilgili bir soru üzerine, "Bunu sadece Fenerbahçe yapmadı. Bu Türk futbolunun kara lekesi" dedi. Saran, Borussia Dortmund kaptanı Nuri Şahin'in Beşiktaş'a transferini engellediğini de açıkladı.

Haberin Devamı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Saadettin Saran’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Soru-cevap şeklinde yapılan söyleşide Saran mesleki tecrübelerini ve anılarını öğrencilerle paylaştı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile sorunlar yaşadığını hatırlatan Sadettin Saran, "Ben 45 senedir Fenerbahçeli'yim. Zamanında Aziz Bey ile ters düştük ve beni kulüpten uzaklaştırdılar, hem de iki defa. Dünyada iki defa kulüpten uzaklaştırılan başkan adayı yoktur" dedi.


"DAVAMIZ BİTERSE BAŞKANLIĞA ADAY OLACAĞIM"
Programın moderatörlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer’in, "Aziz Yıldırım yine meydan okudu. Mayıs ayında kongre var. Bu reste karşılık verip tekrar aday olacak mısınız?" sorusu üzerine Saran, "Ben davamı kazandım kulübe geri döndüm. Ama Aziz Bey yine itiraz etti. Dolayısıyla bir süreç içerisindeyiz. Mayıs ayına yetişirse öyle bir niyetim var. Fenerbahçe’nin sahibi genel kurul, önemli olan onların kararı. Ama bildiğim kadarıyla şimdilik bir teveccüh var o da devam ettiği sürece Aziz Bey’in de itirazları bittiği zaman aday olacağım" dedi.

Haberin Devamı


"YILDIRIM LOCA ALMAMI ENGELLEYEMEDİ ÇÜNKÜ..."
Programa katılan bir öğrencinin "Yeniden loca almışsınız. Aziz Yıldırım kulüpte sizi bu kadar istemezken loca almanıza nasıl izin verdi?" sorusu üzerine Saadettin Saran, "Onun elinde değildi" diyerek cevap verdi.


"ŞİKE TÜRK FUTBOLUNUN KARA LEKESİ"
"Fenerbahçe deyince insanların aklına şike geliyor. Bu insanların bilinçaltından nasıl silinebilir?" sorusu üzerine Saran, "Bunu sadece Fenerbahçe yapmadı. Bu Türk futbolunun kara lekesi maalesef" açıklamasında bulundu.


"NURİ ŞAHİN'İN BEŞİKTAŞ'A GİTMESİNE İZİN VERMEDİM"
Bir dönem Borussia Dortmund'un sahipleri arasında yer alan Saran, Alman kulübünün kaptanı Nuri Şahin'le ilgili bir anısını şöyle anlattı: "Ben Dortmund’un sahibiyken, Nuri Şahin daha o zamanlar 15 yaşında, Beşiktaş’a da Yıldırım Demirören yeni gelmiş ve Nuri Şahin’in babasıyla Beşiktaş bir anlaşma yapmış ve Beşiktaş’a transfer etmiş. Nuri de çok istekliydi. Ben bir Türk vatandaşı olmama rağmen o çocuğun Türkiye’ye gelmesine engel oldum. Çünkü o çocuk buraya gelseydi eğer bozulacaktı. Bunu söylemek her ne kadar hoş bir şey olmasa da maalesef Türkiye’nin gerçeği bu. Burada böyle bir ortam var. Futbolcular buraya gelince hemen arabalar Ferrari’ler farklı bir yaklaşım var. Ben bir yönetici olarak, bir spor adamı olarak, bir baba olarak bu durumdan rahatsız oluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!