Altın madalya Ruşen Güneş’e

Güncelleme Tarihi:

Altın madalya Ruşen Güneş’e
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 01:31

Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından geleneksel olarak verilen ‘Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’nın bu yılki sahibi, viyola sanatçısı Ruşen Güneş oldu.

Haberin Devamı

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın ülkenin çok sesli müziğine büyük emeği geçmiş bir besteci, yorumcu veya eğitimciye katkılarından dolayı verdiği “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”, bu yıl viyola sanatçısı Ruşen Güneş’in oldu.

TÖREN YARIN

Ödül töreni, yarın, 20.30’da Ankara MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek.
Ruşen Güneş, Türk bestecilerinin eserlerine çok büyük bir önem vererek, Türk viyola dağarının gelişmesi için öncülük etti. Ahmed Adnan Saygun, Cengiz Tanç, Yalçın Tura viyola konçertolarının yazılmasını sağladı. Bugüne kadar birlikte çalıştığı topluluklarla sayısız kayıtta çalan Güneş, 1998 ise yılında ‘Devlet Sanatçısı’ unvanı aldı.

İLKİ 1989’DA VERİLDİ

Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere her yıl takdim ettiği “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”, ilk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar’a verildi. Daha sonra sırasıyla Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Güsin Onay,Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı ve Ertuğrul Oğuz Fırat’a gibi isimler madalyaya layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!