Fatura görünümlü fidyeci virüs

Teknolojik dolancılar etrafımızı sardı. Kumpas üstüne kumpas.

Haberin Devamı

Fatura görünümlü fidyeci virüs

Telefonu açıp, ‘Alooo’ demeye gör.
Hattın ucunda hakim, savcı ya da polis...
Fonda telsiz sesi, ‘Adınız terör örgütü soruşturmasında geçiyor’, ‘Banka hesabınızı terör örgütü tarafından ele geçirilmiş’ dalavereleri.
Sonrası korku, panik, mağduriyet.

* * *

Bilgisayarı açsan, internet korsanları sırada bekliyor:
Bedava vaatli, fatura görünümlü virüslü e-postalar.
O virüslerden biri de ‘CryptoLocker.’
Nam-ı diğer ‘fidyeci virüs.’

* * *

Virüsün son dönemlerdeki tuzağı, TTNET’ten geliyormuş gibi görünen yüksek meblağlı e-faturalar.
‘Bu tutar benim olamaz, ayrıntıya bakayım’ diyen yandı.
Aman dikkat!
Bir ‘tık’layana bin ah çektiriyor.
Bilgisayara bulaşan virüs, kısa sürede tüm dosyaları şifreleyerek, erişimi imkansız hale getiriyor.
Virüs, bilgisayarın yeniden ‘özgür’ olmasına karşılık, fidye istiyor.
E o da biraz masraflı.
En iyi korunma yolu mu?
İnternet üzerinden gelen her dosyayı açmamak.

Haberin Devamı

SÖZ YETKİLİDE

DEPO VAR SORUN YOK

Burada Okur Yazar’da hafta başı, bir okurun, ‘Sinpaş Altınoran projesindeki konutlara mevcut durumda şehir şebeke suyunun yeterli basınçta ulaşmayacağı, bu yüzden de asgari 10 bin tonluk su deposu yapılması gerektiği ancak deponun halen yapılmadığı’ yönündeki görüşlerine yer verdim. Okur şikayetiyle ilgili Sinpaş yazılı açıklama yaptı.
Sinpaş Yapı Kurumsal İletişim’den gelen açıklama şöyle:
“Haberde yer alan ‘Sinpaş Altınoran projesinin şehir şebeke suyu alt yapısında önemli eksikleri var’, ‘Su deposu yapılmadı’ gibi iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Altınoran projesi içinde yer alan su depoları, ilgili yönetmeliklere tamamen uygun biçimde hazırlanmıştır ve haberde bahsedilenin aksine toplam konut sayısından fazlasına yetecek miktarda su ihtiyacını karşılayacak büyüklüktedir. Ayrıca projede, bahçe sulama ve yangın için ayrı su depoları da bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yasama organı tarafından onaylanmış olan İmar Kanunu ve ilgili yönetmelikleri kapsamında yapılan projelerimiz yine yürütme makamları tarafından onaylanarak firmamıza Altınoran projesine ait yapı ruhsatları tesis edilmiştir. Nitekim Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı verdiği ruhsatlarda bahse konu içmesuyu projeleri içinde ilgili kurum olan ASKİ’den proje onayları alınmıştır.”

Haberin Devamı

Tehlike sinyali

Fatura görünümlü fidyeci virüs

Kentin kaldırım ve yol sorunlarından ötürü sıranın gelmediği trafik ve sokak levhaları, her an can yakabilir.
Düştü:
* CHP Genel Merkezi’nin arkasındaki 2180 ile 2179. sokağın kesiştiği noktada yer alan trafik levhası, uzun süredir yerde duruyor.
Düşebilir:
* Yenimahalle Vatan Caddesi’ndeki sokak levhası, altından geçen birinin üzerine düşecekmiş gibi duruyor.
* Tunalı ile Esat caddelerinin kesiştiği kavşaktaki yaya geçişini gösteren trafik ışığı da yayalar için tehlike yaratıyor.
S.C.

ÇANKAYA’DA ÇAMUR SOKAK

Fatura görünümlü fidyeci virüs

Çankaya Yıldızevler Mahallesi, Şehit Mustafa Doğan Sokak’ın yolu, çamur içinde. Koca sonbahar geçti, asfalt atılmadı. Yetkililere duyurulur.
Satılmış KARAGÖZ

Haberin Devamı

KISA... KISA...

KAVŞAĞA LAMBA ŞART

* Batıkent Çakırlar bölgesinde, Ankara’nın en büyük kavşaklarından biri var. Ancak, koca kavşakta trafik lambası yok. Özellikle iş çıkışı saatlerinde bu yolda her gün kaza oluyor. Çünkü, kimin kime yol vermesi gerektiği belli değil. Buraya trafik lambalarının konulması şart.
Arman EREN

EMEKLİ MAĞDURİYETİ

* EGO emeklileri olarak yıllarca yaz, kış, yağmur, çamur, sıcak, soğuk demeden gece-gündüz kuruma ve halka hizmet etmek için fedakarca çalıştık. Çoğu emekli, kendi kurumlarının tüm imkanlarından yararlanırken bizler, yıllarca hizmet ettiğimiz EGO otobüslerine ücretsiz bindirilmiyoruz. Zaten az sayıdaki EGO emeklilerinin bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.
EGO EMEKLİLERİ

Yazarın Tüm Yazıları