'Adalet istiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Adalet istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:51

VODAFONE Group CEO’su Vittorio Colao Türkiye’deki GSM operatörler arasındaki keskin rekabetten rahatsız olmadıklarını ve rekabetin iyi bir şey olduğunu belirterek “Önemli olan adaleti sağlamak. Bunu 4G ihalesinde de bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de en sert rekabetin yaşandığı GSM sektörü yeni yıla yeni ihale heyecanıyla giriyor. 4G ihalesinin önümüzdeki yıl yapılması bekleniyor. Vodafone Group CEO’su Vittorio Colao rekabetten endişeli değil, ama her operatöre eşit şartlar sağlanmasını ve 4G ihalesinin adil yapılmasını istiyor. Vodafone Türkiye’nin davetiyle katıldığımız Berlin’deki Dijitalleşen Avrupa Zirvesi sorularımızı yanıtlayan Colao, Türkiye’de 3 operatör arasında sıkı rekabet olduğuna işaret ederek “Dünyanın her yerinde rekabet var ancak biz regülasyon kurallarıyla ve sağlıklı rekabet ortamıyla ilgileniyoruz. Kuralların sağlıklı oturtulmasının önemine dikkat çekiyoruz. Yeni gerçekleşecek 4G ihalesinde rekabet edebilmek için aynı ve adil şartlara sahip olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

VERGİLER YÜKSEK
Rekabetin tüketiciye daima olumlu yansıması olduğunu belirten Colao tüm operatörlerin istediğinin adil rekabet şartları ve eşit şans tanınması olduğunu söyledi. Colao, herşeyin dijitalleştiğini ve politikacıların da bu sürece destek olması gerektiğini belirterek dijitalleşmeyi engelleyen unsurların başında ise vergiler geldiğini kaydetti. Türkiye’de olduğu gibi özellikle akıllı telefonlarda yüksek vergilerin sıkıntı yarattığını vurgulayan Vittorio Colao “Aslında tüketici de buna negatif tepki gösteriyor. Örneğin yakınlarda Macaristan’da yaşananlar. Vergiler geride bırakılmalı. Yüksek akıllı telefon vergilerine karşı çıkılıyor. Vergiler dijitalleşmeyi engelliyor” diye konuştu.

4G İÇİN GEÇ KALDINIZ
Avrupa’dan 16 ülkenin 4G’ye geçtiğini Türkiye’nin çok geç kaldığına dikkat çeken Colao ama şansının en iyi teknolojiyle 4G’nin Türkiye’ye gelmesi olacağını vurguladı. Türkiye’ne işlerin çok iyi gittiğini ve Vodafone Group için oldukça önemli bir pazar olduğunu söyleyen Colao “Avrupa’da 4G sonuçlarından çok heyecanlıyız ve Türkiye’de de bunu sunmak için çok iyi hazırlanıyoruz. Türkiye en büyük pazarlarımızın hemen arkasından geliyor ve dünyada Vodafone Group arasında 6’ncı büyük pazar olarak öne çıkıyor” dedi. Türkiye’de birinci operatör olmakla değil altyapının iyi olması ve en iyi teknolojiyi müşterilerine sunmakla ilgilendiklerini belirten Colao adil bir 4G ihalesinin de bu hedefe hizmet edeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Genç işsizliğe umut dijitalleşme

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel de Dijitalleşen Avrupa Zirvesi’ne katıldı ve bir konuşma yaptı. Merkel dijitalleşmenin sadece bir değişim değil ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek ancak önemli olanın bu büyük veri setine nasıl güvenlik sağlanacağı olduğunu söyledi. Avrupa’da genç nüfustaki işsizlik oranlarındaki yükselişle birlikte, gençlerin Avrupa’dan kaçmaya başladığını kaydeden Merkel, şöyle konuştu: “Genç nüfus arasındaki işsizlik oranlarımız o kadar yüksek ki artık gençler Avrupa’dan kaçmaya başladı. Bu gençler için gelecekte nasıl yeni iş alanlar açılır buna bakmamız lazım. Bu nedenle dijitalleşme, iş gücü piyasası için de en büyük motorlardan bir tanesi. Yeni şirketlerin kuruluşunu kolaylaştırması ve insanların yeni iş yeri sahibi olması açısından dijitalleşme pek çok alanı kolaylaştırıyor. Dijital becerilerin gelişmesi eğitimden başlıyor. Avrupa’nın refahı için, dijitalleşmenin okullardan başlaması ve genç kuşaklara bu eğitim vermemiz gerekiyor, bu da er ya da geç ekonomiye katkı olarak yansıyacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!