İflas eden özel okulun öğrencileri, binaya zarar verdi

Güncelleme Tarihi:

İflas eden özel okulun öğrencileri, binaya zarar verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 17:16

Antalya'da özel bir sağlık meslek lisesi iflas edince okulda eğitim gören öğrenciler, okulun duvar, kapı ve sandalyelerine zarar verdi.

Haberin Devamı

Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde bulunan özel bir sağlık meslek lisesinde öğrenim gören öğrencilere, okulun kurucusu Mehmet Kerim Özek tarafından iflas ettiklerini ve başka okullara nakledileceklerini bildirildi.

Öğrenciler, bunun üzerine durumu ailelerine bildirdi. Okula gelen veliler, okul yönetiminden şimdiye kadar ödedikleri parayı geri istedi. Bu sırada bazı öğrenciler, okulun sınıflarında bulunan duvar, masa ve sandalyeler ile laboratuvar aletlerine zarar verdi.

Özek, velilere paralarını geri vereceklerini bildirmesi üzerine aileler, nakil dilekçelerini yönetime vererek okuldan ayrıldı.

Özek, açıldığı dönemde Antalya'da başka sağlık lisesi bulunmadığını ancak son yıllarda kentteki sağlık lisesi sayısının 10'a yükseldiğini söyledi. Son yapılan yasal düzenleme nedeniyle öğrencilerin birçoğunun devlet liselerine gittiğini, bunun sonucu okulun maddi sıkıntı yaşamaya başladığını anlatan Özek, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 250 öğrencinin eğitim gördüğü okuldaki öğrenci sayısı 100'e düştü. Okulun kirası, öğretmen maaşı, elektriği, suyu gibi birçok masrafı vardı. Okulu kapatmıyoruz ancak öğrencilerin mağdur olmaması için başka okullara naklini yapıyoruz. Kimseyi mağdur etmeyeceğim. Bize peşin ödeme yapmış öğrenci velilerin parasını da kısa sürede vereceğiz."

Okula bir yıllık eğitim karşılığı 11 bin lira yatırdığını belirten öğrenci velisi Metin Özay, "Velilerin birçoğu parayı peşin verdi. Bazı velilere senet yapıldı. Şimdi ‘biz iflas ettik, çocuklarınızı başka okula götürün’ diyorlar. Bizim paralarımız ne olacak. İflas eden bir kişi bu paraları nasıl ödeyecek. Eğitim dönemin ortasında çocuklarımızı hangi okula göndereceğimizi bilmiyoruz" dedi.

Okulun matematik öğretmenlerinden Aydın Yunay ise maaşını alamadığı için 10 öğretmenin daha önce işten ayrıldığını, kendisinin de 2 aydır maaş alamadığını söyledi.

Haberin Devamı

İki aydır ev kirasını ödeyemediğini belirten Yunay, "KPSS ile atanamayınca çalışmak için Batman'dan buraya geldim. Şimdi işsiz kaldım. Eve gidecek yol param bile kalmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de öğrencilerin başka okula naklini gerçekleştirmek için okulda inceleme yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!