Almanya'ya gol çizgisi teknolojisi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyaya gol çizgisi teknolojisi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 17:00

Bundesliga tarihi bir karara imza attı. Bugün Almanya Birinci Futbol Ligi kulüpleri maçlarda top kale çizgisini geçti mi geçmedi mi tartışmalarına son vermek için 'Şahin Gözü' tenolojisinin kullanılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Futbol topunun gol çizgisini geçip geçmediği tartışmaları uzun yıllardır gündemden düşmüyor. Bundesliga Kulüpler Birliği bugün Frankfurt’ta yaptığı toplantıda Almanya’da bu tartışmalara son noktayı koydu.

Toplantıya katılan 18 kulüpten 15’i gol çizgisi teknolojisinin kullanılması yönünde karar verdi. Bundan böyle Bundesliga’da "gol mü değil mi" sorusu, kale çizgisini görüntüleyen kamera sistemi yardımı ile cevaplanacak.

BU SADECE BAŞLANGIÇ
Bu önemli adımın sadece başlangıç olduğunu belirten Bild, ilerde ofsayt ve penaltı kararları için hakem yerine video görüntülere başvurulabileceğini iddia etti.

150 BİN EURO'YA MAL OLACAK
Bundesliga Başkanı Reinhard Rauball, oylamanın ardından yapılan basın açıklamasında , "Gol çizgisi teknolojisinin kullanımı için olumlu karar verildi" dedi. Alman Futbol Ligi (DFL) Direktörü Andreas Rettig ise, "Verilen bu net karar için sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İngiliz üreticinin "Hawk Eye" (Şahin Gözü) adlı kameranın maliyetinin stadyüm başına 150 bin Euro'ya olacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!