Badmintonda Ankara Egospor zirvede

Güncelleme Tarihi:

Badmintonda Ankara Egospor zirvede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 16:49

İnci Life Türkiye Badminton 1. Ligi'nde 1. Etap'ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2. Etap'ı Ankara Egospor kazandı.

Haberin Devamı

İnci Life Türkiye Badminton 1. Ligi'nde 1. ve 2. Etap müsabakaları, 26-30 Kasım tarihleri arasında Ankara Sincan Spor Salonu'nda yapıldı.

1. Etap müsabakalarında 99 kulüp, 2. Etap'a çıkma mücadelesi verdi. Karşılaşmalar sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinci, Bursa Gürsu Belediyesi ikinci, Erzincan Türk Telekom üçüncü ve Bursa Özübir Spor Kulübü de dördüncü oldu. Bu takımları sırayla takip eden Ankara Özyakutspor, İstanbul Havuzbaşı İÖO, Malatya Badminton ve İzmir Bergama Belediyesi, Mersin Dorukspor ve Kütahya Gençlik, ilk 10'a girerek 2. Etap'a katılmaya hak kazandılar.

LİG ŞAMPİYONU ARALIK AYI SONUNDA BELLİ OLACAK
2.Etap müsabakalarına, 1.Etap'tan gelen 10 takım ve geçtiğimiz yıl play-off’a giren 11 takım katıldı. 4 grup halinde oynanan karşılaşmalar sonucunda, Ankara Egospor şampiyonluğa ulaşırken, Bursa Osmangazi Belediyesi ikinci, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Elazığ Gençlik Spor da üçüncülüğü paylaştılar.

Haberin Devamı

İlk 12'ye giren diğer takımlar İstanbul Plevne Lisesi, Ankara Elmadağ Gençlik, Erzincan Özel İdare, İzmir Bergama Belediyesi, Bursa Gürsu Gençlik, Erzincan Türk Telekom, Bursa Gürsu Belediyesi ve Çorum İBD Gençlik oldu.

2.Etap müsabakaları sonunda ilk 12’ye giren takımlar Aralık ayı sonunda yapılacak olan Play-Off müsabakalarında oynama hakkı kazandı. İnci Life Türkiye Badminton 1.Ligi Şampiyonu bu müsabakalar sonunda belli olacak.

Badmintonda Ankara Egospor zirvede

ÖZMEKİK: 800 SPORCU KATILDI
Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik, 800 sporcunun katıldığı müsabakaların son derece zevkli ve çekişmeli geçtiğini belirterek, "İnci Life Badminton 1.Liginin hayata geçmesinde büyük katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ve Badminton 1.liginin sponsoru olan İnci Life firması sahibi İmbat Muğlu’ya teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!