Rusya lideri Putin: Kırım bizim Kudüs’ümüzdür

Güncelleme Tarihi:

Rusya lideri Putin: Kırım bizim Kudüs’ümüzdür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 16:35

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Batılı ülkelere yüklendi.

Haberin Devamı

Putin’in değindiği konulardan biri Ukrayna’dan tek taraflı referandumla Rusya’ya katılan Kırım oldu. Putin, “Kırım tamamen yasal bir şekilde Rusya’ya bağlanmıştır. Mart ayında yapılan referandum uluslararası yasalara uygun gerçekleşmiştir. Kırım bizim için hem orada yaşayan yurttaşımız, hem stratejik konumuyla bizim vazgeçilmez parçamız olmuştur. Kırım’ın Rusya açısından ne anlama geldiğini hala idrak etmeyenler varsa onlar için tekrarlıyorum. Hıristiyan ve Müslümanlar için Kudüs ne anlama geliyorsa Kırım da Rusya için aynı anlamı taşıyor” şeklinde konuştu.

Batılı ülkelerin Ukrayna’daki krizi Rusya’nın üzerine gelmek için bahane ettiğini söyleyen Putin, “Onların birinci derece hedefi, ayakları üzerinde durmaya ve dünya işlerinde söz sahibi olmaya başlayan Rusya’yı tekrar zayıflatmak. Bizim için Yugoslavya senaryosu hazırlamak istediler. Ama biz bu küstah planları millet olarak önledik. Rusya izlediği politikasında taviz vermek niyetinde değil” dedi.

Haberin Devamı

Rusya lideri Putin: Kırım bizim Kudüs’ümüzdür

Kremlin Sarayı’nda hazır bulunan 1100 davetlinin alkışları arasında Batı’nın yaptırımları konusuna da değinen Putin, “Batı, uyguladığı yaptırımlarla bizim zamanla diz çekeceğimizi bekliyorsa boşuna. Rusya hiçbir zaman Batılı devletlerin politikalarının güdümüne girmeyecek. Silik, şahsiyetsiz devlet olmayacağız. Bunu sağlayacak gücümüz de var. Duruşumuzu savunmak için dünya çapında yeni bir silahlanma yarışına girmek veya Rusya’yı dünyadan izole etmek gibi hedeflerimiz de yok. Savunma alanında tehditlere yeterli yanıt verebilecek kuvvet politikası izleyeceğiz. Bizim güçlü ordumuz var. Bu ordu son zamanlarda söylendiği gibi (nazik adam) olabildiği gibi gerektiğinde karşısına çıkanlara sert cevabı da verebilecek durumda. Rusya’nın izole edilmesine gelince. Biz kendimizi izole etmeyeceğiz. Dünyaya açığız, ama kendi kurallarımızla” şeklinde konuştu.

Uygulanan yaptırımların Rusya ekonomisinde geçici sorunlar yaşamasına neden olduğunu da konuşmasında kabul eden Putin, “Halkımızı bu baskılar karşısında milli birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Bir süre devam edecek bu baskılara karşı koyacak kaynak ülkemiz insanlarının elinde ve şirketlerimizde mevcut. Son bir yılda tek bir ulus olduğunu dünyaya kanıtlayan Rusya’nın bu problemlerin üstesinden de geleceğine eminim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!