Güçlü takip

Güncelleme Tarihi:

Güçlü takip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 01:06

A.Gücü için mücadeleye devem eden Aylin Nazlıaka, Futbol Federasyonu yetkilileri ile görüştü. Vekil, federasyon genel sekreteri Kardaş’a “Hasta zaten ölecek, tedavi masrafı yapmayalım havasındasınız” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankara CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, A.Gücü için mücadelesini ve takibini sürdürüyor. İstanbul’a giden ve Futbol Federasyonu yetkilileri ile görüşen Nazlıaka, kulüp yönetimi ve taraftarın taleplerini iletti. TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile görüşen Nazlıaka, “Federasyonun görevi sporu yeşertmek, kulüpleri yaşatmaktır. A.Gücü birilerinin kişisel hırslarına heba edilmiştir. Size düşen, kişileri değil kulüpleri korumaktır” diye konuştu.
Yurt dışında olduğu gerekçesiyle görüşmede bulunmayan Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’e iletilmek üzere A.Gücü’nün içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Nazlıaka, 11 gündür açlık grevini sürdüren taraftar nedeniyle kaybedilecek zaman olmadığını ve somut bir yanıt almadığı takdirde binadan ayrılmayacağını iletti.

Haberin Devamı

KARAR ÇIKTI, 2 MİLYON TL NEDEN ÖDENMİYOR

Nazlıaka, görüşmede; Demirören’in de şahsen söz verdiği, Turgut Doğan Şahin transferindeki ödemenin yapılması, tesislerin bakım, onarım, yenileme ve çevre düzenlemesi için TTF’nin kaynak kullandırma talimatına göre hazırlanmış olan projenin onaylanması, bu amaçla bir an önce 2,5 milyon TL’nin kulübe ödenmesi, Futbol Federasyonu’nda oluşan kulüp gelirlerinin öncelikle FIFA dosyalarına yönlendirilmesi gibi maddelerin öncelik taşıdığını iletti.
Nazlıaka, Ankara BŞB Meclisi’nin önceki dönemde aldığı karar gereği kulübe verilmesi gereken 2 milyon TL’nin neden hala gönderilmediğinin de sorgulanmasını talep etti.
Kadir Kardaş’ın, “128 kulübün her biri bize eşit mesafededir” sözleri üzerine tepki gösteren, Nazlıaka, A.Gücü’nün son yıllarda Federasyon tarafından ihmal edildiğini, TFF’nin bu kulüpler için daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurgulayıp, “105 yıllık kulüp; oyuncusu, çalışanı ve taraftarıyla can çekişiyor. Siz ise bu konuda hiç bir duyarlılık göstermiyorsunuz. (Bu hasta zaten ölecek, tedavi masrafı yapmayalım) havasındasınız. Oysaki Başkent’in takımı A.Gücü’nü kimse öldüremez. Taraftarını kimse yok edemez. Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun, martı sevdiği denizden asla vazgeçmez” ifadelerini kullandı. Nazlıaka, federasyonun bir hafta içinde çözüm üretmediği takdirde suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

DEMİREL'E ZİYARET

Haberin Devamı

Ankaragücü, Başkanı Metin Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i ziyaret etti. Akyüz, kulübün ligdeki durumu ve yaşadığı mali sıkıntıları hak etmediğini söyledi. Akyüz, tüm Ankaralılar takıma sahip çıkmaya çağırdı. Enver Demirel ise A.Gücü’nün başarılarıyla her zaman gurur duyduklarını belirtip, “Sorunlar nedeniyle yaşanan süreç bizleri üzüyor. Ankaragücü’nün sıkıntılarını bir an önce aşarak eski başarılı günlerine dönmesini arzuluyoruz. Herkese görev ve sorumluluklar düşmekte” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!