Tüm suçumuz pitbull sahibi olmak

Medyanın reyting uğruna canavara dönüştürdüğü pitbull, Japanese Tosa, Dogo Argentino türü köpeklerimizin toplanması ve sonrasında uyutulması söz konusu. Benim dokuz aylık güzel mi güzel dişi bir pitbull’um var. Pitbull’umu sevgi ile büyüttüm. Şimdi bize diyorlar ki, “köpeklerinizi verin vermezseniz sizi içeri atacağız”

Haberin Devamı

Sürekli olarak yazılarınızı takip eder ve gönülden desteklerim. Samimiyetiniz ve aslan yürekli kaleminize hep hayranlık duymuşumdur. Bir süreden beri TBMM’ye sunulan, katliam yasasına itirazlarımızı yapmaktayız. Ama gelin görün ki işler güzel ülkemde farklı işliyor. Medyanın reyting uğruna canavara dönüştürdüğü pitbull, Japanese Tosa, Dogo Argentino vs.. köpeklerimizin toplanması ve sonrasında uyutulması söz konusu.
Orman ve Çevre Bakanlığınca, bu ırkları görmeden, tanımadan evlerde bulundurulmasının, bakılmasının yasaklanmasına dair kararlar alınıyor. Bu aklı verenler de çevrelerindeki veteriner hekimler.
Bizler daha geçen mayıs ayında yaptığımız protesto sırasında molotof atan, kamu binalarını yakıp-yıkan, masum sivillerin ölmesine sebep olan örgüt mensupları gibi muamele gören, tüm suçları pitbull sahibi olmaktan ibaret hayvan severleriz. Sesimizi duyurmaya çalışsak da etkili olamıyoruz.
Benim dokuz aylık güzel mi güzel dişi bir pitbull’um var. Ve bir de bu sene 5 buçuk yaşında olan ve okula başlayan bir oğlum var. Köpeğimle kardeş gibiler. Bebeğim onunla öyle mutlu ki... Pitbull’umu bu güne kadar hep sevgi ile büyüttüm. Şimdi bize diyorlar ki, “köpeklerinizi verin vermezseniz sizi içeri atacağız”
Hangi ülkede görülmüş köpek besliyor diye hapse atılan vatandaş? Yurtdışında polis köpeği olarak kullanılan pitbull’lar var. Bizde ise onları geçici barınaklara teslim edecek sonrasında iğne ile uyutulacaklar.
Daha 30 günlüktü benim kızım bana geldiğinde. Soğukta kucağımda, yatağımda yatırdım. Biberonla besledim nasıl celladın eline teslim edebilirim? Bütün işler yoluna girdi de, bizim köpeklerimizle uğraşıyorlar. Allah aşkına sesimize tercüman olun. Sahipli, aşıları tam, zararsız köpekleri toplamak ne oluyor?
Şu an bu yazıyı yazarken bile ellerim titriyor. Beynim uyuşuyor. Ve kızım Marla tam karşımda masum masum bana bakıyor. Ona baktıkça gözlerim doluyor. Ben köpeğimi asla vermeyeceğim, sonuna kadar direneceğim. Gazetelere, haberlere çıksam da kızımı vermeyeceğim. Benim gibi düşünen en az 100 arkadaşım var. Bu yazımı değerlendireceğinizi düşünüyorum. Derin saygı ve sevgilerimle...
Rumuz: Remzi H.

Haberin Devamı

Sevgili okurum, bu pitbullarla ilgili olumsuz düşünceler benim hep yüreğimi yaralar... Nasıl insanlar arasında ayrımcılık yapanlara katlanamıyorsam, bu köpekler ya da genel olarak hayvanlar arasında ayrımcılık yapanlara da katlanamıyorum. Her zaman söylediğim gibi, pitbull ya da diğer tehdit olarak görülen köpek türlerinin, aslında diğerlerinden tek farkı, çok güçlü çene yapısına sahip olmaları. Bu yüzden de dövüş köpeği olarak yetiştiriliyorlar. Ve onlar değil, aslında onları dövüş için hazırlayan, eğiten, vahşileştiren sahipleri gerçek suçludur. Onları nasıl eğittiklerini araştırdığım için biliyorum… aç susuz bırakıp, karanlık odalarda barındırıp, sürekli saldırmayı öğretiyorlar onlara. Yoksa birkaç arkadaşımın sahiplendiği pitbullları var, bebeklikten itibaren sevgiyle şefkatle büyütülmüşler… dünyanın en masum, en sevecen köpeği onlar. Umarım, pitbullları yuvalarından koparmak yerine, köpek dövüşü yaptıran vahşi insanlara gereken cezaları verebilirler.


Yazarın Tüm Yazıları