Eski hastane binası diş hastanesi olacak

Güncelleme Tarihi:

Eski hastane binası diş hastanesi olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 11:06

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki yapımı devam eden 250 yataklı yeni devlet hastanesinin hizmete girmesinin ardından mevcut hastane binasındaki bloklardan birinin diş hastanesine dönüştürülmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alındı.

Haberin Devamı

TOKİ tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait toplam 70 bin metrekarelik alan biri dört, diğeri ise 6 katlı iki blok halinde, 250 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılması için 2013 yılı Ocak ayında inşaata başlandı. Kaba inşaatı tamamlanan ve Ocak ayında hizmete girmesi planlanan yeni hastanenin inşaatı yüklenici firmanın yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle ağır ilerken açılışının da sarktığı belirtildi.

Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ziya Yurdakonar, yeni hastane binasının inşaatında yaşanan olumsuz durumu Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a şifahi rapor halinde sunduklarını belirtip, "Kendisinden olumlu cevap aldık, Ankara'da bu işin takipçisi olacak, kendisine teşekkür ederiz. Hastanemizin nisan ayına yetişmesini bekliyoruz" dedi.

Eski hastane binası diş hastanesi olacak


Yeni hastanenin tamamlanması beklenirken, mevcut hastane binasının da ne şekilde değerlendirileceği şekillenmeye başladı. Hastane yönetiminin hastane binasının dört katlı olan C Bloğu'nu diş hastanesine dönüştürmek için yaptığı çalışmalar olumlu sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı, binanın diş hastanesi olarak kullanılması için gerekli onayı verdi. Yeni devlet hastanesinin açılmasının ardından eski binanın güçlendirme yapılıp, yeniden giydirilip, 25 hekimin çalıştığı bir diş hastanesi olarak hizmete gireceği ve Küçükmenderes Bölgesi'ne hizmet vereceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!