CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Bedelli yaşı 25 olsun

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sezgin Tanrıkulu: Bedelli yaşı 25 olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 12:21

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bedelli askerlikle ilgili yaş sınırının 25'e indirilmesini ve taksitle ödenebilme imkanı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu bedelli askerliğe ilişkin beklentinin, mutlaka sosyal adalet ilkeleri çiğnenmeksizin düşük gelirlileri de içerecek şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti. Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlik tasarısının, AK Parti'nin düşük gelirli vatandaşlara karşı bakış açısını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

İKİ AYRI YASA TEKLİFİ VERDİK

Bedelli askerliğin çıkarılmasının kuşkusuz gerekli olduğunu kaydeden Tanrıkulu, "CHP olarak bu konuda iki ayrı yasa teklifi verdik. Teklifler sorunun sosyal adalete uygun çözülmesini sağlamak üzere, gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızın da bu imkandan yararlanmalarını öngörüyordu" değerlendirmesinde bulundu.

YAŞ 25 VE TAKSİT OLMALI

Tanrıkulu, yaş sınırının 25'e indirilmesinin doğru olacağını savunarak, şunları kaydetti:

"Bedelli askerliğe ilişkin beklenti mutlaka sosyal adalet ilkeleri çiğnenmeksizin düşük gelirlileri de içerecek şekilde çözülmelidir. Ayrıca bedelli askerliğe ihtiyaç duyan yurttaşlarımızın büyük bölümünün alt, orta gelirli olduğu da düşünülerek, belirlenen miktarın taksitle ödenebilmesine de imkan tanınmalıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!