Çeçenistan'da çatışma: 10 polis öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Çeçenistanda çatışma: 10 polis öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 10:07

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti'nde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 10 polis hayatını kaybetti. Dokuz saldırgan öldürülürken, 28 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Çeçen lider Ramazan Kadirov, yaptığı açıklamada, “Başkenti polis kılığında basan teröristlerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda biz de kayıp verdik" dedi.

Kadirov, ellerinde, teröristlerin Doku Umarov ile bağlantılarını gösteren bilgiler olduğunu belirterek, "Elimizde Doku Umarov'un kardeşinin ses kayıtları var. Arkadaşlarını toplayarak Grozni'ye gürültü koparmaya göndermiş. Biz eylemin yarın olacağını düşünüyorduk, bugün yaptılar" dedi.

Operasyonların tamamlandığını belirten Kadirov, bölgelerinde bu tür eylemlerin olmaması için çalışacaklarını kaydetti. Operasyonların bitmesiyle vatandaşların normal yaşantısına devam ettiğini belirten yerel kaynaklar, kentteki güvenlik önlemlerinin ise devam ettiğini ve giriş-çıkışlarda kimlik kontrollerinin yapıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kadirov’un açıklamasına göre teröristler polis kontrol noktasına saldırdıktan sonra iki gruba ayrıldı. İlk grup Grozni’deki Basın Evi’nde mevzilenirken, ikinci grubun bir okulu ele geçirdiği duyuruldu.

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonla ilgili konuşan Kadirov, daha önce yaptığı açıklamada, “Basın evindeki hainleri yok ettik. 10-15 dakika sonra ikinci gurubu da yok edeceğiz. Grozni’ye saldıranlar buradan sağ çıkamayacak” demişti.

Çeçenistanda çatışma: 10 polis öldürüldü

Bölgeden gelen ilk görüntüler on yıl önce sona eren Çeçen savaşını anımsatıyor. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar sırasında teröristlerin ele geçirdiği Basın Evi’nin yandığı görülüyor.

Çeçenistanda çatışma: 10 polis öldürüldü

“KAFKAS EMİRLİĞİ” ÜSTLENDİ
Saldırıyı “Kafkas Emirliği” adındaki muhalif grup üstlendi. Grup, internette yayımladığı bildiride, “Grozni şehrine bizim mücahit birliği girdi. Amacımız rejimden intikam almak. Operasyona ‘Şehit’ adı verildi. Gece eylemini başlatma emrini ise cephe komutanı Aslan Butukayev (Emir Hamzat) verdi. Şehre giren grup Kadirov’un söylediğinin tersine can kaybı vermedi. Operasyon sırasında çok sayıda mühimmat ele geçirdik. Bize karşı koymaya gelen bir askeri konvoyu da imha ettik” denildi.

Haberin Devamı

Çeçenistanda çatışma: 10 polis öldürüldü

Emir Hamzat

Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Federal Meclis’e hitaben yapacağı yıllık konuşmayla Grozni’deki olaylar arasında bağlantı olduğu tahmin ediliyor.

Çeçenistanda çatışma: 10 polis öldürüldü

Çeçenistanda çatışma: 10 polis öldürüldü

Çeçenistanda çatışma: 10 polis öldürüldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!