Almanya'nın 7. harikası

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın 7. harikası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 00:27

Leverkusenli Çalhanoğlu, Almanya ve Şampiyonlar Ligi’nde 7 gol, 7 asistlik müthiş performans yakaladı. Bundesliga’da 13 maçta 3 serbest vuruş golü atarak ‘Frikik Tanrısı’ lakabı alan Hakan’ın ay yıldızlı formadan uzak kalması ise tartışma yaratıyor.

Haberin Devamı

Gökhan Töre ile yaşadığı olay yüzünden Ömer Toprak’la beraber Milli Takım’a çağırılmayan Bayer Leverkusenli Hakan Çalhanoğlu attığı frikik golleriyle Avrupa’nın en önemli 5 liginde rekor kırdı...
Hafta sonu oynanan Köln maçında attığı frikik golüyle bir kez daha tüm gözlerin üzerine çevrilmesini sağlayan Hakan Çalhanoğlu, son iki sezonda ceza sahası dışından attığı gol sayısını 10’a çıkardı.
Hakan böylece Avrupa’nın en büyük 5 liginde (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A ve Ligue1) son iki sezonda ceza sahası dışından en çok gol atan isim olarak tarihe geçti. Bu gollerin 7’sini frikikten filelerle buluşturan Hakan Çalhanoğlu, Cristiano Ronaldo ve Messi gibi yıldızları da gerisinde bıraktı. Köln maçıyla birlikte 7 gol, 7 asistlik bir performansa imzasını atan Hakan Çalhanoğlu Türk futbolcular arasında en fazla gol atan oyuncun unvanının da sahibi oldu.

Haberin Devamı

EFSANELERİN İZİNDE

David Beckham ve Juninho gibi frikik ustalarının emekliye ayrılmasının ardından bu boşluğu attığı gollerle dolduran Hakan Çalhanoğlu, efsanelerin izinden gidiyor.
Bu sezon Bundesliga’da 19 kez topun başına geçen Hakan 3 kez topu filelerle buluşturarak bu alanda Avrupa’nın en çok skor üreten futbolcusu oldu.
Geçtiğimiz sezon 4 kez frikikten topu ağlarla buluşturan Çalhanoğlu, şimdilerde Ronaldinho’nun bir sezonda kırdığı 6 frikik golü rekorunu geçmeye çalışacak…

Dortmund’a 45 metreden attı!

Geçtiğimiz sezon Hamburg formasıyla Dortmund’a yaklaşık 45 metreden attığı golle gündeme gelen Hakan Çalhanoğlu özellikle antrenmanların ardından yaptığı frikik çalışmalarıyla biliniyor. Bu özelliğini daha da geliştirmek için ekstra çalışmaları ihmal etmeyen milli futbolcunun bir çalışma sırasında vurduğu topu patlatması da unutulmazlar arasındaki yerini aldı.

Babadan frikikçi

Hakan frikik gollerinin tesadüf olmadığını ve bunları küçük yaşlardan itibaren çalıştığını söyledi. Genç yıldız, babasının yaptırdığı idmanlar sayesinde frikik tekniğini geliştirdiğini şöyle anlattı:
“Babam 6 yaşından itibaren bana idman yaptırmaya başladı. Evimizin yakınlarındaki futbol sahasına giderdik. O kaleye geçirdi ve bana her iki ayağımla şut çekmemi söylerdi. Gol atınca kızardı. Gol atmak yerine kalenin yan ve üst direklerine vurmamı isterdi. Ben de kale direklerini hedef alıp şut çekerdim. Böylece tekniğim gelişti”Ali VARLI/BERLİN

Haberin Devamı

24 SAAT FUTBOL iÇiN YAŞIYOR

1-İyi beslenme: Aldığı gıdalara çok dikkat ediyor. Her öğününü sağlıklı yiyeceklerle geçiriyor.
2-Düzenli uyku: Maçlara iyi konsantre olmak ve doğruları yapmak için uykusundan taviz vermiyor.
3-Sürekli maç izliyor: Antrenmanların yanı sıra sürekli maç izleyerek hazırlıklarına ekstra katkı sağlıyor.
4-İletişimden vazgeçmiyor: Ailesi ve dostlarıyla sürekli temas kuruyor. Arkadaşı Ravi motivasyon kaynağı.
5-Tecrübeye inanç ve saygı: Tecrübeli oyuncularla sürekli vakit geçiriyor ve onların birikimlerinden faydalanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!