Ordu'nun dereleri Milli Piyango biletinde

Güncelleme Tarihi:

Ordunun dereleri Milli Piyango biletinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 19:07

Karadeniz Bölgesi'nde gür ormanların içerisinden akan ve zaman zaman adına türküler yazılan Ordu'nun dereleri, Milli Piyango biletinde tanıtılacak.

Haberin Devamı

Ordunun dereleri Milli Piyango biletinde


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Ordu'nun etkin bir şekilde tanıtılması için her fırsatı değerlendirdiklerini söyledi. Yaptıkları girişim sonrası Karaoluk deresi üzerinde bulunan Çiseli Şelalesi'nin fotoğrafının Milli Piyango bileti üzerinde yer almasını sağladıklarını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

10 MİLYON BİLETTE ÇİSELİ ŞELALESİ

"Milli Piyango İdaresi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, Milli Piyango'nun 19 Ocak 2014 tarihli çekilişi için satışa sunulacak biletlerde, Ordu'nun derelerini turizme kazandırma çalışmamızın bir parçası olarak Çiseli Şelalesi'nin fotoğrafının yer almasını sağladık. Yaklaşık 10 milyon civarında basımı ve satışı yapılması beklenen Milli Piyango bileti ile türkülere konu olan Ordu'nun dereleri ve üzerindeki şelaleleri, gölleri, çok sayıdaki insanın dikkatini çekecek ve beğenisini kazanacaktır. Bu yolla da Ordu'nun tanıtımına ciddi katkıda bulunmuş olacağız."

Kendilerine böyle bir imkan tanıyan Milli Piyango İdaresi yetkililerine teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, ulusal televizyon kanallarında yayınlanan programlarda yer almak suretiyle Ordu’yu daha iyi tanıtmak amaçlı çalışmalar kapsamında, TRT 1 kanalında yayınlanan ‘Gezelim Görelim’ ve Show TV’de yayınlanan ‘Lezzet Haritası’ adlı program çekimlerinin önümüzdeki Ordu’da gerçekleşeceğini söyledi.

TURİZM POTANSİYELİ YÜKSEK

Ordu’ya daha fazla turist çekebilmek için her fırsatın en iyi şekilde değerlendirildiğini ve farklı turizm imkanlarını bir arada sunan Ordu’nun etkin bir şekilde tanıtılması gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ordu olarak diğer illere göre çok şanslıyız. Çünkü, Karadeniz bölgesinde sahili bozulmayan tek il Ordu’dur. Mavi bayraklı plajımız var. Sahil kordonumuz son derece güzel. Bozulmamış doğası, koyları, tarihi mekanları, özgün sivil mimari yapıları var. Ordu, çok çeşitli yöresel yemekleri ve eğlence kültürü ile Karadeniz bölgesinde farklı bir yapıya sahip. İnsanlara şiir yazdıracak kadar muhteşem doğası, eşsiz bucaksız ormanlarla kaplı yaylaları, eko-turizmin yapıldığı otantik yerleşim yerleri, ormanların içinden akan dereleri, doğal şelaleleri, gölleri, menderesleri görülmeye ve yaşanmaya değer” dedi.

Ordu’nun alternatif turizm için de bir çok imkanlar sunduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu, doğa turizminin yanında, yamaç paraşütü, doğa sporları, yürüyüş rotaları, kanyonları, rengarenk çiçek türleri ile alternatif turizm olanakları da sunmaktadır. Kısacası, herkesin beklentilerine yanıt verebilecek aktiviteleri Ordu’da yapabilmek mümkün” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!