Serdal Adalı bombası

Güncelleme Tarihi:

Serdal Adalı bombası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 17:07

Türkiye Jokey Kulübü, 2015 Şubat'ında başkanlık seçimine gidecek. Bir dönem daha devam etmesi beklenen mevcut başkan Serdal Adalı, aday olmayacağını açıkladı. Başkanlık için Yasin Kadri Ekinci, Doruk Yılmaz ve Cüneyt Çalıcıoğlu aday oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Jokey Kulübü, 2015 yılı Şubat ayında başkanlık seçimine gidecek. Mevcut başkan Serdal Adalı, tekrar aday olmayacak. Bir dönem Beşiktaş Kulübü'nde de yöneticilik yapan Adalı'nın en azından bir dönem daha başkanlığa devam etmesi bekleniyordu.

Şubat’taki olağan genel kurulda eski başkanlardan Yasin Kadri Ekinci, eski yöneticilerden Doruk Yılmaz ve Cüneyt Çalıcıoğlu’nun aday olması kesinleşti. TJK’nın üç önemli üyesi başkanlık koltuğu için yarışacak. Seçimin galibi 3 yıl boyunca TJK’nın başkanlık görevini ekibiyle birlikte yürütecek.

TJK'NİN BAŞKAN ADAYLARI

Yasin Kadri Ekinci (Diyarbakır, 1949)

Makine Mühendisi

Ankara Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm mezunu. 1972 yılından bu yana Ekinciler AŞ ve Limak AŞ bünyesindeki şirketlerde ortak ve yönetici olarak, 1977 ve 1978 yıllarında da Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı yaptı. Halen Ekinciler’e ait çeşitli kuruluşlarda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte. Diyarbakır Kültür ve Tanıtım Vakfı’nın İstanbul Şubesi kurucuları ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kurucu mütevellileri arasında. Hava Kuvvetleri rtal Vakfı Onur Üyeliği’nin yanı sıra İstanbul Trafik Vakfı’nın kurucularından biri. 2006 yılından bu yana Türkiye Güneydoğu Kalkınma Platformu’nda Diyarbakır iş dünyasının temsilcisi. Yasin Ekinci, 2007-2008 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı yaptı. Halen Yüksek Komiserler Kurulu üyesi. 2000 yılında Grand Ekinoks isimli safkanla Gazi Koşusu zaferi mutluluğu yaşadı.

Haberin Devamı

Doruk Yılmaz (Ankara, 1955)

Ekonomist

Lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. İki yıl yurt dışında yöneticilik yaptı. 1981 yılında Çukurova Holding’de göreve başladı. Holding’in çeşitli şirketlerinde Yöneticilik, Murahhas Üyelik ve Yönetim Kurulu Başkanlıkları’nda bulundu. TJK Yönetim Kurulları’nda üye olarak görev yaptı. Ayrıca 2011 yılında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu’nda Muhasip Üye olarak görev aldı.

Cüneyt Çalıcıoğlu (Adana, 1959)

Ekonomist

İngiltere’de iş idaresi ve yöneticilik eğitimi aldı. 1977 – 86 yılları arasında Amerika’da finansman ve bankacılık ihtisas konusunda üniversite ve yüksek lisans eğitimi gördü. American Express Bank’da Proje ve Yatırım Finansman Direktörlüğü görevinde bulundu. 1991 yılından itibaren kendi grup şirketlerinde yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmekte. 2009 – 2011 yılları arasında TJK Yönetim Kurlu Muhasip Üyeliği görevinde bulundu. 1978 yılından itibaren at sahipliği ve yetiştiricilik yapmakta. Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!