Türkiye'den Yunanistan'a rest: Doğu Akdeniz’de destek ve izlemeye devam

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden Yunanistana rest: Doğu Akdeniz’de destek ve izlemeye devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 13:54

Türkiye; Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin, Kıbrıs’ta yeniden görüşmelere başlanması için şart koştuğu “Sismik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin Paşa’yı Doğu Akdeniz’den geri çekin” talebini ciddiye almadı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Kıbrıs’ın güneyinde doğalgaz arama çalışmalarını sürdüren Barbaros gemisine, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Gaziantep fırkateyninin koruma ve destek vermeyi sürdürdüğünü duyurdu.

Genelkurmay aynı şekilde Kıbrıs Rum Kesimi adına doğalgaz arama çalışmalarını yürüten Bahama bayraklı SAIPEM-10000 isimli platform gemisinin de TCG Bartın fırkateyni tarafından 9 kilometre öteden izlendiğini bildirdi.

Geçen hafta Ankara’ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs’ta yeniden masaya oturulması için Barbaros gemisi ile ona eşlik eden savaş gemilerinin geri çekilmesini istemişti. Çavuşoğlu da Yunan meslektaşına, “Eğen Rum Kesimi doğalgaz arama faaliyetlerini durdurursa, Barbaros’u geri çekeriz” diye yanıt vermişti.

BAKMADAN GEÇME!