Kim demiş engelli diye!

Güncelleme Tarihi:

Kim demiş engelli diye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 01:35

İzmir'de 3 Aralık Engeliler Günü Fuar Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşti. Engellilerin toplumda yaşadıkları sorunlar ve karşılaştıkları güçlükler dile getirildi.

Haberin Devamı

Kim demiş engelli diye


Konuşmaların ardından öğretmenleriyle birlikte uzun zamandır büyük bir itinayla hazırlandıkları dans, müzik, gösterileri izleyenleri çoşturdu. Tirbünleri dolduran yakınları hareketli müzik eşliğinde sahada dans eden engellilere eşlik etti. Karşıyaka Hasan Kaya Erken Çocuk Eğitim Birimi işitme engelli minikler yüzleri boyadıkları sevimli hayvan kahramanlarının resimleri ile sunduğu gösteri büyük beğeni topladı.

Kim demiş engelli diye


BU GÜN BAYRAM DEĞİL

İzmir Engelliler Meclisi Kent Konseyi Başkanı Süleyman Er 3. Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada kimsenin engellilere; "engeliler gününüz kutla olsun" dememesi gerektiğini belirterek "Bugün nişan, evlilik, sünnet, milli bayram günü değil. Eğer bir engelliye 'engelli gününüz kutlu olsun' diyorsanız onların yüreklerini dağlıyorsunuzdur. Bugün hala engelliler adına açılmış bir huzurevi yok. Kentte engellilere ait yollar araçların işgali altında. Bu yollarda sadece engelliler değil, hamile kadınlar, yaşlılar da geçemiyor, onlar da kaldırım işgallerinden şikayetçi. Çözüm bekliyoruz" dedi. 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'ne Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Nesim Tanglay ve İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!