Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 13:34

Ölümüyle Almanya’yı derinden sarsan cesur kız Tuğçe Albayrak, göz yaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, ve Hessen Başbakanı Volker Bouffier katıldı.

Haberin Devamı

OFFENBACH’ta iki Alman kızı tacizden kurtarmak isterken saldırganın attığı yumrukla komaya giren ve iki hafta sonra 23 yaşgününde hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak, Hanau kenti yakınlarındaki Bad Soden Salmünster kasabasında toprağa verildi.

Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı


Cenaze namazını kıldıran Frankfurt Din Ataşesi Ramazan Dağlı, hem Türkçe hem de Almanca hellallik istedi.

Dağlı, “Tuğçe kızımızın makamı cennet olsun, aile ve yakınların sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VEKİLİ BOUFFIER VE BÜYÜKELÇİ KARSLIOĞLU TÖRENDE

Tuğçe’nin Waechsterbach Diyanet İşleri Başkanlığı Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camii’nde cenaze namazına Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’un vekili, Eyaletler Birliği Başkanı ve Hessen Başbakanı Volker Bouffier, T.C. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Hessen Türk Milletvekilleri Turgut Yüksel, Mürvet Öztürk, İsmail Tipi, DİTİB Hessen Başkanı Fuat Kurt ile Almanya Türk Toplumu Başkan Yardımcısı Osman Gün’ün de aralarında olduğu yetkililer katıldı.

Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı


Main Kinzgi Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk havaya rağmen define binlerce insan akın etti.

Büyük şoktan kurtulamayan başta baba Ali ve anne Sultan olmak üzere aile bireylerini yakınları teselli etti.



ALMAN BELEDİYE BAŞKANLARI DA CENAZEDE

Törende başta Main Kinzig Bölgesi Kaymakamı Erich Pipa, Bölge Meclisi Başkanı Rheinhard Kretschmer , Waechsterbach Beledeye Başkanı Anderas Weicher, Gelnhausen Belediye Başkanı Thorsten Scholz olmak üzere bölgede görev yapan yetkililer de hazır bulundu.

Almanya’da Eyaletler Birliği Başkanı olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Gauck’un temsil yetkisi bulunan Volker Bouffier, “Şu an yastayız ve çok üzgünüz. Çok üzücü bir durum. Definden sonra da aileyi yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

Cesur kız Tuğçe’ye medeni cesareti nedeniyle Almanya Liyakat Nişanı verilmesi için kampanya başlatılması konusunda düşüncesi sorulan Hessen Başbakanı Bouffier, “Bu gün yasımız var. İlerleyen zamanda gündemde ne varsa incelenir, gereği yapılır” diye konuştu.

Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı


TUĞÇE OMUZLARDA

Törenin ardından duvak sarılı Tuğçe’nin tabutu omuzlar arasında yedi kilometre ilerdeki Bad Soden Salmünster kasabasına götürülmek için DİTİB Cenaze Şirketi’nin aracına kondu. Törene katılanlar mezarlığa 20 otobüsle mezarlığa gittiler. Defin sırasında yakın aile bireyleri ile yetkililer hazır bulundu. Basın ve vatandaşlar ise mezarın uzağında kendilerine ayrılan yerde oldular.


Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı


Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı


Tuğçe gözyaşlarıyla uğurlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!