Ailem evlenmem için baskı yapıyor

Ailem evlenmemi istiyor ama ben kendimi hazır hissetmiyorum. Çünkü hiçbir erkeğe güvenmiyorum. Karşımdaki kim olursa olsun, mutlaka olumsuz bir yanını görüyorum.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 23 yaşında bir genç kızım. Üniversiteyi bu yıl bitireceğim.
Bir erkek arkadaşım vardı. İlişkimiz bir yıl sürdü. Sonra ailesiyle başka bir şehre taşındı, sanki beni hiç tanımamış gibi ardında bıraktı. Ne aradı ne de sordu. Ben aradığımda ise hep telefonunu meşgule aldı.
Beni istemediğini anladım. Oysa ben onu sevmiş, güvenmiştim...
Öte yandan ailem bana evlenmem için baskı yapıyor.
Bütün arkadaşlarım, hatta benden küçük yeğenim bile evlendi. Ama ben hâlâ kendimi hazır hissetmiyorum. Çünkü hiçbir erkeğe güvenmiyorum. Karşımdaki kim olursa olsun, mutlaka olumsuz bir yanını görüyorum.
Aileme karşı kendimi nasıl savunacağımı bilmiyorum...
Bir arkadaşım, sevgilisi için evden kaçtı. Bu olay, üzerimdeki baskıyı daha da artırdı.
Evlilik çok güzel bir şey ama beklediğim biri yok ki... Sanırım bu gidişle sırf inat olsun diye herhangi bir talibimle evleneceğim.
İnan ablacığım hemen her ay ya birileri beni istemeye geliyor ya da anneme telefon açıyorlar.
Ailemle aramızda problemler çıkmaya başladı.
Sanki ailemden uzaklaşmışım gibi düşünüyorum, kendimi çok yalnız hissediyorum. Onlara durumumu nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
Sanırım bir erkek arkadaşım var ve bu yüzden evlenmek istemiyorum diye düşünüyorlar. Olmadığını şakayla karışık söylesem de inanmıyorlar.
Ne olursunuz bana bir fikir verin, nasıl kurtulabilirim ben bu durumdan? Evden kaçsam, okulumu bırakmak zorunda kalırım. Oysa bu son senem.
Ben mesleğimi yapmak, başarılı olmak istiyorum. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Cevabını bekliyorum ablacığım.
Rumuz: Çaresiz kaldım

Haberin Devamı

Seni duyan da yaşını başını almış, artık evlilik çağını geçirmiş biri sanır.
Evlenmek istemediğini, mesleğini yapmak istediğini söylüyorsun ama tüm arkadaşların evlendiği için eziklik duyuyor, hayıflanıyor gibisin.
Elbette ki çok gençsin, okulunu bitirip mesleğini eline aldıktan sonra kendi istediğin, kendi seçtiğin biriyle evleneceksin, ailenin önüne sürdüğü herhangi biriyle değil.
Şu anda yaşadığın hayal kırıklığı çok yeni, acın çok taze. Erkeklere güvenini kaybetmişsin. Çok da haklısın.
Ama 23 yaşında, henüz talebelik döneminde bir genç kızla, mesleğini eline almış, ekmeğini kazanan, ayaklarının üzerinde durmayı başarmış bir genç hanım arasında ciddi anlamla bir fark var.
O zaman, erkeğini sen seçebileceksin kızım.
Ailen çok hatalı, eğitimini sürdüren bir genç kızı evlenmeye zorlamakla hayatını mahvedeceklerini göremiyorlar. Bence yeğenin de acele etmiş, hata yapmış.
Hem bilmiyor musun, çağımızda genç kızlar bu kadar genç yaşta evlenmeyi akıllarından bile geçirmiyorlar. Çok da iyi yapıyorlar.
Doğrusunu istersen bu acelecilik artık çok eskilerde kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları