Her an hack’lenebilirsiniz

Microsoft Türkiye ile Google’dan bana ve Kemal Doğulu’ya aynı gün mail geldi.

Haberin Devamı

Benimkinde “Mail hesabınızın kapatılması planlandı. E-posta adresiniz kalıcı olarak kapatılmadan önce hesabınızı doğrulamanız için 1 gününüz var. Doğrulamak için aşağıdaki linke tıklayın” yazıyordu.
Kemal Doğulu’dan da Instagram hesabı için yenileme istiyorlardı.
Böyle durumlarda panik olup linke tıklarsanız hapı yutuyorsunuz.
Ben daha önce bir defa bu yolla hack’lenmiştim.
Yine de insan ya bu seferki gerçekse diye panik oluyor.
Emin olmak için sosyal medya uzmanı Bora Yeter’i aradım.
Bu tip mail’lerle hesabı ele geçirme girişimi, son aylarda birçok popüler ismin başına gelmiş.
Bu şekilde gelen e-postalarla önce e-posta hesapları, sonra telefonları, sonra bilgisayarları, sosyal medya hesapları hack’leniyormuş.
Bora, her geçen gün hacker’ların kendini daha da geliştirdiğini ve insanları sanki hesapları kapanacağına dair bir paniğe kaptırarak bilmedikleri linklere tıklattıklarını anlattı.
Tıkladıkları linkler, o kişileri Gmail’le, Hotmail’le ya da Facebook’la aynı görüntüde ama sahte bir siteye götürüyor. Ve o sahte sitelerde şifreyi girdikten sonra, şifre hacker’a ulaşıyor. Artık hesabı geri almak için çok uğraşmak gerekiyor.
Bu biraz da “Sokakta yabancılarla konuşma, tanımadığın insanların evine gitme, kimseden bir şey alma, başkasının doldurduğu bardaktan kola içme” vs. diyen anne baba tavsiyesi gibi olacak ama siz siz olun kendini yardımsever bir dost gibi gösterip sizi linkleri tıklamaya zorlayan mail’lere itibar etmeyin.
Bir saniyede hack’lenmeniz, tüm hesaplarınızın kötü niyetli yabancıların eline geçmesi işten bile değil.

Haberin Devamı

Randevunuz var, not alın


Yılın son günlerinin geleneksel hale gelen en heyecanlı randevusuna hazır mısınız?
TÜRSAK Vakfı tarafından düzenlenen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 5-11 Aralık tarihleri arasında, 17’nci kez sinemaseverlere buluşuyor
Festival programında yer alan 50’nin üzerinde film, Cinemaximum Kanyon Levent, Cinemaximum Zorlu Beşiktaş ve Beyoğlu Fransız Kültür Merkezi salonlarında gösterilecek. Cinemaximum sinemalarında biletler gündüz seanslarında 5, akşam seanslarında ise 10 lira olarak belirlendi.
Fransız Kültür Merkezi’nde filmler ücretsiz olarak izlenebiliyor.
50’nin üzerine filmin hangileri olduğunu ve detaylı bilgiyi festivalin internet sitesinden görebilirsiniz.
Ben üç favorimi sıralayıp gerisini size bırakayım:
1- Olivier Assayas’nin bir basın toplantısında “Rainer Werner Fassbinder’in ‘The Bitter Tears of Petra Von Kant’ının daha kompakt ve vahşi bir versiyonu” olarak tanımladığı, üç kadın (Juliette Binoche, Chloe Grace Moretz, Kristen Stewart) üzerinden kadın ruh halinin derinliklerine indiği son filmi “Clouds of Sils Maria”.
2- Jimi Hendrix’in, Jimi Hendrix olmadan önceki halini anlatan, yönetmenliğini John Ridley’in yaptığı, başrolünde karizmatik hiphop starı (Outkast’ın yarısı) Andre Benjamin’in oynadığı “Jimi: All Is by My Side”.
3- 40’ıncı yılında, sinema tarihinin ilk bağımsız korku filmlerinden olan ve gösterime girdiği 1974 yılında pek çok ülkede yasaklanan, “The Texas Chain Saw Massacre” (İnsan Eti)...

Haberin Devamı

Derya Şensoy sürprizi


Merakla beklenen Murat Şeker filmi “Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı” yarın vizyonda olacak. Filmin sıkıntılı ve keyifli yanlarını pazar günü Hürriyet Keyif’teki yazımda okuyacaksınız.
Burada kısaca her biri ayrı bir stand up’a dönüşen oyuncu performanslarından söz etmek istiyorum.
İlker Ayrık dörtlünün efendi ama Didem Balçın’la bir olduğunda panter kesilen halkası rolünde yine döktürmekte.
Şevket Çoruh her yakınmasında, her söylenmesinde, her tepkisinde alıp götürüyor, bu arada iyi de futbol oynuyor.
Timur Acar bu filmde çok daha etkileyici, dayak yiyip eve döndüğü sahnede şahaser.
Murat Akkoyunlu serinin her filmine damgasını vuran koşuşturan, feryat eden, kendini yerden yere vuran o birkaç dakikalık tiradını yine atıyor ve ayakta alkışı hak ediyor.
Serinin üçüncü filminin sürprizi ise Derya Şensoy.
İlk filminde gayet doğal, rahat ve başarılı.

Yazarın Tüm Yazıları