Özel okulda deney sırasında patlama: 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Özel okulda deney sırasında patlama: 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:00

Üsküdar'daki özel bir okulda 6. sınıfların Fen bilgisi dersinde laboratuvarda deney yapılırken patlama meydan geldi. Patlamada öğretmen Mehmet Aslan ile 11 yaşındaki öğrenci Mert Öztoprak yaralandı.

Haberin Devamı

Olay dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Deney sırasında henüz bilinmeyen nedenle meydana gelen patlamada öğretmen Mehmet Aslan ile ona yardımcı olan öğrencisi Mert Öztoprak yaralandı. Yaralı öğretmen ve öğrenci ambulans ile Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yüzünde yanıklar oluşan öğretmen Aslan'ın tedavisi burada yapılırken, yüz ve iki gözünden yaralanan Öztoprak ise acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardınan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yanık ünitesinde tedavisi süren Mert Öztoprak'ın gözlerinden ameliyat olacağı öğrenildi.

ANNE ÖZTOPRAK TEPKİ GÖSTERDİ

Özel okulda deney sırasında patlama: 2 yaralı

Haberin Devamı

Olayı duyar duymaz Mert Öztoprak'ın ailesi ve yakınları hastaneye koştu. Mert Öztoprak'ın annesi Ayşe Öztoprak, oğlunun yaralanmasına sebep olan patlama için "Çocuğumu okula yolluyorum ancak sanki harbe yollamış gibi bu durum ile karşılaşıyorum. Sorumlulardan davacıyım" diye tepki gösterdi. Öztoprak, "Oğlum gözlerinden yaralanmış. Yaralı olan bir gözünde görememe riski var. Ayrıca suratı da yanık. Böyle deney mi olur? Çocukların eldivenleri yok gözlükleri yok. Çocuğu neden bu kadar yakınına aldı? Bu olayda benim çocuğumun yerine bir başka çocukta olabilirdi. İhmali olanlardan davacıyım" dedi.

HABABAM SINIFI'NDA GÜLEREK İZLEDİĞİMİZ SAHNE BAŞIMIZA GELDİ

Özel okulda deney sırasında patlama: 2 yaralı

Mert Öztoprak'ın ağabeyi Metehan Öz oprak ise Hababam Sınıfı filminde gülerek izledikleri sahnelerin kardeşinin başına geldiğini ifade ederek, "Okulda bir kimyasal bir deney yapıldığı sırada patlama olmuş. Biz daha önce bu sahneleri Hababam Sınıfı filminde gülerek izlemiştik. Bu duruma ağlayalım mı gülelim mi bilmiyoruz. Patlamada kardeşimin yüzünde yanıklar oluştu. Ayrıca bir tane gözü şu anda görmüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"GÖZLERİMİN AÇILMASINI İSTİYORUM"

Özel okulda deney sırasında patlama: 2 yaralı

Deneylerde öğretmenine yardımcı olan Mert Öztoprak ise olay anını tedavi gördüğü hastanade DHA muhabirine anlattı. Öztoprak, "Deney için okulun laboratuvarında toplandık. İlk önce öğretmenimiz demir borunun bir ucunu tahtayla kapattı sonra içine bir şeyler doldurmaya başladı. O sırada bende boruyu bir ucundan tutuyordum. Bu sırada birden boru patladı. Deney nedeniyle hiçbir önlem alınmadı. Şu an yüzümde ağrılarım var. Bir an önce gözlerimin açılmasını istiyorum" dedi. Öte yandan olay nedeniyle polisin soruşturma başlattığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!