Engelliye suda terapi

Güncelleme Tarihi:

Engelliye suda terapi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 01:16

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, engellilere yönelik ‘Engelliler İçin Su İçi Egzersiz Programı’ başlattı.

Haberin Devamı

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen projede, engelli kişilere, fizyoterapist ve diyetisyenlerin de yer aldığı su içi egzersiz programı uygulanıyor. Programın Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirten Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, "Suyun kuru ortama göre çok fazla avantajları var. Hastalarımız daha kolay hareket ediyorlar. Yer çekiminin az olmasından dolayı daha rahat fonksiyonel hareketler yapabiliyorlar. Kendilerini sosyal hissediyorlar. Suyun dinlendirici etkisiyle de psikolojik olarak çok rahat hissediyorlar" dedi.
Yıldırım, programa katılmak isteyenlerin Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne başvurabileceği bilgisini paylaşarak, ortopedik, nörolojik, zihinsel, mental, işitme ya da görme gibi farklı engeli olan bireylerin başvuruda bulunabileceğini söyledi.
Eğitime katılan kısmı felç hastası İbrahim Erçimen, eğitimlere yeni başladığını ve eğitimlerin çok iyi gittiğini belirterek, programın ardından kendisini çok rahat hissettiğini ifade etti. Erçimen, ihtiyaç duyanların mutlaka bu programa katılması gerektiğini de kaydetti. Programa katılan Barkın Köse de Tip 2 Diyabet hastası olduğunu, su içinde yapılan egzersizlerin kendisi için yorucu olmadığını ve eğlendiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!