Sahnelerde 15 oyun

Güncelleme Tarihi:

Sahnelerde 15 oyun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 01:16

Devlet Tiyatrolarının üç yeni oyunu üç farklı bölgede tiyatro seyircisiyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Ankara’dan İstanbul’a, İzmir’den Van’a, Antalya’dan Trabzon’a Devlet Tiyatrolarının tüm sahnelerinde perdeler bu hafta yine kapalı gişe oyunlara açılıyor. Necip Fazıl Kısakürek’i üçüncü kez Devlet Tiyatroları sahnesine taşıyan, Servet Aybar yönetimindeki ‘Sabırtaşı’ Ankara’da seyirciyle ilk kez buluşuyor. Devlet Tiyatroları, bu hafta Ankara’daki sahnelerinde Satırbaşı ile birlikte 15 oyunu sahneye taşırken, küçük seyircileri için ise birbirinden eğlenceli 4 oyun sahneleyecek. Rejisör Semih Sergen’in yönetmenliğini kendi yaptığı eseri ‘Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı’ Ankara 75. Yıl Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşuyor. Çehov eseri ‘Vanya Dayı’ Akün Sahnesinde, M. Volkan Benli’nin yönettiği Necati Cumalı’nın eseri ‘Nalınlar’ ile Fikret Terzi’nin yazarak yönettiği çocuk oyunu ‘Miyhavlar Tiyatrosu’ Altındağ Tiyatrosu’nda perdelerini açacak.

Haberin Devamı

SATIRBAŞI STÜDYO SAHNE’DE

Rejisör Mustafa Kurt’un sahneye taşıdığı Henrik Ibsen’in ‘Hedda Gabler’ isimli eseri Büyük Tiyatro’da, Boris Andrei Savviç’in yönettiği bir Shakespeare eseri olan ‘Cymbeline’ Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, Refik Erduran’ın yazdığı Ali Hürol’un yönettiği ‘Ramiz ile Jülide’ ve Adrian Mitchell’in oyunlaştırdığı Sabri Özmener yönetimindeki bir Andersen eseri olan çocuk oyunu ‘Karlar Kraliçesi’ Küçük Tiyatro’da izleyici ile buluşacak. ‘Euridice’nin Elleri’ Oda Tiyatrosu’nda, ‘Sabırtaşı’ Stüdyo Sahne’de, yine bir Çehov eseri ‘Kuğu’nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi’ Tatbikat Sahnesi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.
Federico Garcia Lorca eseri ‘Bernarda Alba’nın Evi’ ile Sevim Ak’ın yazdığı Servet Aybar’ın oyunlaştırdığı çocuk oyunu ‘Horoz Adam ve Korsan’ İrfan Şahinbaş Sahnesi’nde, August Strindberg eseri ‘Alacaklılar’ ile Ulviye Karaca’nın yazarak yönettiği çocuk oyunu ‘Üç Şehzade’ ise Şinasi Sahnesi’nde Ankaralı seyircilerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!