473 aracı IŞİD'e satmışlar

Güncelleme Tarihi:

473 aracı IŞİDe satmışlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 18:11

Oto kiralama firmalarından kiraladıkları araçları Suriye'ye götürerek sattıkları iddiasıyla aranırken firma sahipleri tarafından Adana'da yakalanıp polise teslim edilen 2 zanlıdan biri, parmak izi kontrolüne götürülürken kaçtı. Kaçan şüphelinin İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin ve Elazığ'daki oto kiralamacılardan aldıkları farklı marka ve modeldeki 473 aracı Suriye'ye götürerek terör örgütü IŞİD'e sattığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Adana Otogarı'nda oto kiralama dükkanı bulunan Onur Saltan (25), aynı telefon numarasından farklı ses tonuna sahip kişiler tarafından bir aracı kiralamak için arandığını fark edince dolandırılabileceği şüphesiyle durumu yakınlarına bildirdi.


İş yerine gelen kişinin kimlik bilgilerini bilgisayardaki araç güvenlik portalına yazan Saltan, şüphelinin farklı tarihlerde başka firmalara ait 15 aracı aldığını ancak getirmediğini tespit etti.


İş yeri çevresinde önlem alan yakınları ve Saltan, şüpheliyle ona gözcülük yapan kişiyi yakalayarak polise teslim etti. Şüpheliler Şakir Paşa Polis Merkezi'ne götürüldü.


Üzerinden Cüneyt Çakıcı adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan şüphelilerden Hasan Said Y. polis merkezi ekipleri tarafından parmak izi almak için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü sırada ekiplerin elinden kaçtı.

Haberin Devamı


Şüphelinin yakalanması için çalışama başlatıldığı bildirildi.


Kaçan şüpheli Hasan Said Y'nin İstanbul, İzmir, Ankara, Elazığ ve Mersin'deki oto kiralama firmalarından kiraladığı farklı model ve marka 473 aracı Suriye'ye götürerek terör örgütü IŞİD militanlarına sattığı ileri sürüldü.


Otomobilleri gelin arabası olarak süslüyorlar


Şüphelilerin kiraladıkları lüks araçları sınırdan geçirmeden önce ülke içindeymiş gibi görünmesi için GPRS cihazlarını sökerek düşük modeldeki araçlara taktıkları öğrenildi. Araçların sınırdan geçişi sırasında ise gelin arabası gibi süsleyerek plakalarını kapattıkları belirtildi.


"Çalınan araçlarımız Suriye'de IŞİD'e satılıyor"


Olayın ardından gazetecilere açıklamada bulunan oto kiralama firması sahibi Selim Akyüz (28), mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.


Aracı çalınan bazı firmaların iflasın eşiğine geldiğini ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:


"Biz vatanını milletini seven insanlarız. Dün biz yakaladıklarımızı polise teslim ettik. Şakirpaşa Polis Merkezi'nden emniyete getirilirken artık ne olduysa 'arif olan anlar' adam kayboluyor. Niye kayboldu? Niçin kayboldu? bilmek istiyoruz. Adam şuan ortada yok. Çalınan araçlarımız Suriye'de IŞİD'e satılıyor."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!