Askerden ilk bedelli değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Askerden ilk bedelli değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 14:10

Askeri kaynaklar, “Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili görüşlerini daha önce hükümetimize iletti. Bu hükümetimizin kararıdır. Kararı saygıyla karşılıyoruz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklar, Hürriyet’e, “Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili görüşlerini en son Yüksek Askeri Şura toplantısı olmak üzere çeşitli defalar ayrıntılarıyla, gerekçeleriyle hükümetimize aktarmıştır. Sonuçta hükümetimizin kararıdır. Kararı saygıyla karşılıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) alınan bu kararı tabii ki uygulayacaktır. Kimlerin yararlanabileceğini de Sayın Başbakan açıkladı. Bundan sonrası artık Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı’nın işidir” dediler.

PROFESYONEL ORDUYA GEÇİŞ

Davutoğlu’nun bedelli askerlikten elde edilecek gelirin TSK’ya aktarılacağını açıklaması, sözleşmeli er ve erbaşların alım yaşının 20’ye indirileceğini, bunun için askerlik yapmayanların da başvurabileceğini söylemesi ise askeri kulislerde, “Daha profesyonel orduya geçişi hızlandırma” olarak yorumlandı. Askeri kaynaklar, bedelli askerlik uygulamasının doğurabileceği zafiyetlerin sözleşmeli er-erbaşlarla kapatılmasının hedeflendiğini söylediler.

Haberin Devamı

TSK'nın, Suriye ve Irak’taki çatışmalar başta olmak üzere bölgesel risklerin arttığı bir dönemde bedelli askerlik çıkarılmasına olumlu bakmadığı öne sürülmüştü.

Askerden ilk bedelli değerlendirmesi
İŞTE BEDELLİ İÇİN BANKA KREDİLERİ

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, 30 Ağustos Resepsiyonunda bedelli askerlikle ilgligi sorulara, "Bize resmi bir müracaat, bir çalışma yok şu anda" cevabını vermişti.

Başbakan Davutoğlu'nun bugün yaptığı bedelli açıklamasının ardından Hürriyet'e konuşan askeri kaynaklar “Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili görüşlerini daha önce hükümetimize iletti. Bu hükümetimizin kararıdır. Kararı saygıyla karşılıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!