Akpınar'dan stat konusunda sert açıklamalar: "Bu kenti 9 milyona satmam"

Güncelleme Tarihi:

Akpınardan stat konusunda sert açıklamalar: Bu kenti 9 milyona satmam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 01:19

KARŞIYAKA Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, devam eden stat tartışmaları ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Stat sorununun sadece Karşıyaka'yı değil, tüm İzmir'i ilgilendirdiğini savunan Başkan Akpınar "Yalı'ya izin ver. Belediye kasasına 9 milyon lira girsin diyorlar. Ben 9 milyon liraya bu kenti satmam" dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçeye yapılması düşünülen stat ile ilgili tartışmalara çok sert cevap verdi. Stat sorununun sadece Karşıyaka'yı değil, tüm İzmir'i yakından ilgilendirdiğini belirten Akpınar, sorunun uzun yıllardır çözülememesini eleştirdi. Başkan Akpınar "Tabii ki stadyum yapılmasını çok istiyoruz. Karşıyaka gibi tarihi bir kulübün stadının olmamasını doğru bulmuyoruz. Ancak, 2002'den bu yana neden yapılmadı? Neden Alsancak Stadı'nın onarımı daha önce tamamlanmadı? Sadece Karşıyaka değil İzmir sporu statsız kaldı. Bu sorun tüm İzmir'in" dedi.

"KARŞIYAKA'NIN GÜNAHI NE"
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yeni statların hep kent merkezlerinin dışına taşındığını belirten Başkan Akpınar, "Bakanlığın internet sitesinde de 23 ilde 25 stadyum yapılacak deniliyor, ancak hiçbiri yıkılan yere yapılmıyor. Bugüne kadar yaptığınız stadyumları neden şehir dışına yaptınız da söz konusu Karşıyaka olunca kentin merkezine getirmek istiyorsunuz? Bursa, Kayseri, Akhisar, Konya, Eskişehir statları bunlara en güzel örnektir. Nedir bu Karşıyaka'nın, İzmir'in günahı da şehrin göbeğine stadyum yapmak istiyorsunuz" diye konuştu.

"YAZIK EDERSİNİZ"
İzmir ve Karşıyaka'nın, önceki yıllarda uygulanan yanlış yerel politikalar yüzünden zarar gördüğünü belirten Başkan Akpınar "Vizyonsuz yöneticiler yüzünden bugün sahil bandımız, Çin Seddi'ne dönmüş durumda. Vizyonsuz yöneticiler yüzünden bugün bu durumdayız. Ben tarihe vizyonsuz bir belediye başkanı olarak geçmeyeceğim. Bunu herkes bilsin. Şimdi bana gelip de kimse 'Karşıyaka Stadı'na karşı çıkıyorsun' diye konuşmasın. Ben kent katili olmayacağım. Stada izin verirsem, belediye kasasına 9 milyon lira gireceğini söylüyorlar. Hiç kimse bana 9 milyona bu kentin geleceğini sattıramaz. Kenti katlettirmem. Gelin Karşıyaka'yı vizyonsuzluktan kurtarın. Yazık edersiniz" dedi.
Stat yeri ile ilgili öneri sunduklarını ve bu projenin uygulanması halinde hem kulübün kalıcı gelirler elde edeceğini hem de kentin vizyonunun gelişeceğini belirten Başkan Akpınar, "Benim önerdiğim Örnekköy'deki arazide stat yapılırsa, 7 bin metrekarelik kent meydanımız olacak. Kapasite 16 bin kişi olacak. Çift katlı otopark, kapalı yüzme havuzu yer alacak. Vizyon budur. Vizyon kentin göbeğine ucube dikmek değildir. Bana hiç kimse 9 milyona bu kenti sattıramaz. Sayın Bakana sesleniyorum. Çıkıp gelin, işbirliği yapalım. Kent halkının duygularıyla oynayan, sporu siyasete alet edenlerle uğraşmak istemiyorum. Bu kentte kemikleri sızlayan bir belediye başkanı olarak anılmayacağım. Takım otobüsünün, taraftarın doğru düzgün girip çıkamadığı bir stat bizim işimize yaramaz. Size önerim, o alanı amatör spor kulüplerinin ve vatandaşın faydalanacağı bir alan yapalım. Kapalı spor salonu ve fitness center yapalım ve kulübümüze de kaç yıllıksa o kadar tahsis edelim. Kalıcı geliri o zaman elde ederiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!