"Maaşım Bale’in benzin parasına yetmezdi"

Güncelleme Tarihi:

Maaşım Bale’in benzin parasına yetmezdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 11:31

Hocam maçta duran toplarda Bale'i tutma görevi verdi. Kafa toplarına iyi yükselen birisi. Dünyanın en pahalı futbolcusu. Maç öncesi nasıl tutabilir miyim diye düşündüm. Sahaya çıkınca da tüm endişelerim sona erdi. Görevimi iyi yaptım. Benim o dönemde aldığım maaş Bale'in bir aylık benzin parasına bile yetmezdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Gelschenkirchen kentinde doğdu. Yeni 20 yaşına girdi. Bundesliga ekibi Schalke'nin en genç futbolcularından biri. Ama en eskisi. 5 yaşında kapısından girdiği kulübün 15 yıldır formasını giyiyor. İki yıldır da takımın değişmezi. Asıl mevki ön libero. Ama o defansın neredeyse her yerinde de görev yapıyor. Kim sakat veya cezalıysa onun yerine geçiyor 20 yaşındaki Kaan Ayhan. Fatih Terim'in son gözdesi. Terim son milli takım kampına Almanya'daki bir çok futbolcu arasından sadece Kaan'ı davet etti.

BAŞIMI EĞİYOR GİDİYORUM

Kaan ile Gelsenkirchen kentine hayat veren Veltins Arena'da buluştuk. Schalke'nin maçlarını oynadığı üstü kapalı, adeta dev bir spor salonunu andır

Maaşım Bale’in benzin parasına yetmezdi
an Veltins Arena'da oturduk. Sahadaki hırslı ve her an patlayacak bir volkanı andıran Kaan'ın aksine, sakin ve biraz da çekingen genç bir delikanlı oturdu karşıma. 'Sahadaki görüntünden eser yok. Çok sakin duruyorsun' dediğimde “Bunu herkes bana söylüyor. Arkadaşlarım da diyor ki 'sahada bambaşka biri gibisin. Çok değişiyorsun' diyorlar. Çok sakin bir yapım var. Maç bitince başımı eğiyorum, evimin yolunu tutuyorum. Anne ve babamın yanına gidiyorum. Zaten boş zamanlarımı da ya arkadaşlarımla ya da ailemle geçiriyorum” cevabını veriyor.

SCHALKE YUVASI OLMUŞ ADETA

Kaan beş yaşında doğduğu kentin alt yapısında futbola başladı. Ömrünün üçte ikisini aynı kulüpte geçiren Almanya'daki ender futbolculardan biri. Bundesliga'daki futbolcu kariyerlerine bakıldığında 15 yılı bir kulüpte geçirene çok zor rastlarsınız. Kaan'a 'Schalke'de sıkılmadın mı deyince' gülmeye başlıyor. “Top oynamaktan sıkılmadım ama amcalarım ve teyzelerim sürekli benimle Schalke'yi konuşmak istediklerinde onlara şaka yoluyla 'yeter artık ya. 15 yıldır Schalke'yi konuşuyoruz. Biraz farklı konulardan bahsedelim' diyorum. Sonra onlar da benimle gülüyorlar. Ben mutluyum Schalke'de. Gözümü açtım mavi beyaz gördüm desem yalan olmaz. Takımın her kademesinde oynadım. A Gençler'de kaptanlık yaptım. Şimdi de birinci takımda iki yıldır oynuyorum. Futbolculuk hayallerimi bu kulüpte gerçekleştirdim. Bu kentte doğdum ve büyüdüm” cevabını veriyor.

STEVEN GERRARD'IN RESİMLERİ ODAMDA HALA

Kaan, Schalke'de ağırlıklı olarak defansta oynamasına rağmen asıl onun oynamak istediği ideal yeri ön libero. Profesyonel futbolcu olduğu için hocasının defansın neresinde olursa olsun verdiği göreve itiraz etmiyor ama. Onun aklında hep orta sahada ön libero pozisyonunda oynamak var. Kaan “Benim ideal yerim defans değil. Aslında oyun özelliklerim de defans futbolcusunun sahip olması gereken özellikler değil. Ben öyle yırtıcı, her topa dalan birisi değilim. Daha çok top dağıtmayı seviyorum. Genç takımlarda oynarken Steven Gerard'ı hep kendime örnek alıyordum. Hala benim idolüm o. Posterleri hala odamda asılı. O benim hayallerimi büyüttü. Videoda onu izler birşeyler öğrenmeye çalışırdım. Bilgisayarımda onun görüntüleri yüklü. Hala izlerim. O da orta sahada oynuyor. Onun stilini seviyorum.” Kendi pozisyonunda Bundesliga'da oynayan futbolcular arasında ise Xavi Alonso ile Schweinsteiger Kaan'ın en beğendiği meslektaşları.

BUNDESLİGA EN ÖNEMLİ LİG

Kaan Bundesliga'yı Avrupa'nın en önemli ligi olarak görüyor. Bu ligde oynadığı için kendisini de şanslı hissediyor. Bundesliga dışında oynayacaksa İngiltere ligi olabileceğini söylüyor. Türkiye ligi deyince “Aslında İstanbul'da birkaç ay oynamak isterim. Üç büyüklerde. Ama Türkiye Ligi'ni ancak kariyerimin daha sonraki yıllarında düşünürüm. Schalke ve Bundesliga'da gelişimimi sürdürmek istiyorum.” Türkiye ligini yakından takip etmiyor. Sadece derbi maçları genç futbolcunun ilgisini çekiyor. Bundesliga'da çekindiği ve görev verildiğinde etkisiz hale getiremeyeceği futbolcunun bulunmadığını belirten Kaan “Çekindiğim hiçbir futbolcu çok. Durduramayacağım da yok. Zaten olursa görevimi yapmamış olurum ki o zaman da neden oynuyorum ki sorusu oluşur” dedi. Kaan'a göre Bundesliga'nın en iyi futbolcusu Robben. “Robben çok yetenekli. Ve yaratıcı bir oyuncu.” Kaan için antrenörleri arasında A gençlerde hocalığını yapan Norbert Elgert'in yeri başka “Norbert Elgert'in ben de emeği çok fazla. Bana hep bir şeyler öğretirdi. Hala da öğretir. Tavsiyelerde bulunuyor. Ben de onu hep dinlerim.”

REAL MADRİD MAÇINI HİÇ UNUTMAM

Profesyonel futbolcu olarak ilk maçını Şampiyonlar Ligi'nde oynadı. Hem de Real Madrid'e karşı Bernabea'da. 19 Mart 2013 tarihinin onun için ne ifade ettiğini söylediğimde yüzüne bir gülümseme oturdu ve “O günü hiç unutmam. Schalke ile ilk maçıma çıktım. Real Madrid'e karşı Şampiyonlar Ligi maçıydı. Bir gün önce Bernabea'da son antrenmanımızı yapıyorduk. Hoca yanıma geldi ve kendimi nasıl hissettiğimi sordu. 'çok iyiyim' dediğimde 'öyleyse yarın oynuyorsun' dedi. Aslında oynamayı bekliyordum. Ama tabi yaşım çok genç olduğu için belki oynatmaz diye düşünüyordum. Bana duran toplarda Bale'i tutma görevi verdi. Bale dünyanın en pahalı futbolcusu. Ben A genç takımında oynuyorum. Benim aldığım maaş onun bir aylık benzin parasına bile yetmez. Hızlı ve toplara iyi yükselen biri. Nasıl tutabilir miyim diye maç öncesi aklıma sorular geldi. Sahaya çıkınca ama tüm endişelerim bitti. İşimi yaptım. Ronaldo ve Bale'in yanı sıra dünya yıldızlarına karşı oynamak benim için büyük gurur. İlk maçını kaç genç futbolcu böyle bir takıma karşı yapar ki. Bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. Geriye dönüp baktığımda 'müthiş bir şey' diyorum. O maçı zaten laptopuma yükledim. Maçlara gittiğimizde kaldığım otel odasında, kamplarda ve evde odamda o maçı sık sık izleyip gururlanıyorum. Bana büyük bir zevk veriyor o maçı her seferinde izlemek” sözleriyle ilk maçını anlattı Kaan. O maçta çok iyi oynadı. 80 dakika sahada kaldı. Ardında zaten Schalke formasını bir daha da çıkarmadı üstünden.

ŞANSIMIZ AZ DA OLSA VAR

Kaan bu sezon lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi maçlarını tamamında kadrodaydı. 9 kez lig maçında oynadı. Üç kez de Şampiyonlar Ligi'nde ter döktü. Dizinden sakat olduğu için ilk kez Chelsea maçında kadroya giremedi. Takımının hezimete uğradığı maçı tribünde izledi. Maçla ilgili “Kötü yenildik. Maçtan sonraki gün oyunun analizini 45 dakika yaptık. Sinirler gergindi tabi. Biz kontra ataktan gol arama planları yaptık. Olmadı. Top bizdeyken biraz geç atağa kalktık. Chelsea ise topu aldığı anda 4-5 kişi ile hücuma çıktı. Rakip Chelsea. Bana göre en büyük eksiğimiz, Chelsea'nin bizden daha tempolu oynamasıydı. Biz ağır kaldık. İlk golü çabuk yedik. Moralimiz bozuldu. Büyük fark yedik. Hiç kimse bu sonuçta memnun değil. Şampiyonlar Ligi'nde büyük olmasa da şansımız var. Maribor'u yenip Chelsea'nin da Lisbon'u yenmesini bekleyeceğiz. Umudumuzu hiç kaybetmiyoruz” yorumda bulundu. Kaan'a göre bu yıl Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi Real Madrid. Barcelona ve B. Münih. Şampiyonluk kupası üçünden birinin alacağını düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!