Gazetecilerin araçlarına basın otoparkı yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilerin araçlarına basın otoparkı yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 10:58

MECLİS, gazetecilere yönelik yeni bir yasakla tartışma konusu oldu. Gazetecilerin, TBMM ana binasında basın kapısının karşısında 1960’lardan beri gazetecilerin kullandığı açık otoparka parlamento muhabirlerinin araçlarını park etmeleri yasaklandı.

Haberin Devamı

Meclis’e bu sabah grup toplantılarından önce araçlarıyla gelen gazeteciler sürpriz kararla karşılaştı. Otopark için yer gösterilmeyen parlamento muhabirleri ile foto muhabirleri, zaman zaman yarım saat boyunca yerleşkede otopark yeri aramak zorunda kaldılar. Meclis yerleşkesinde kaldırım kenarları ve yollara da araç parkı daha önce yasaklandığından gazeteciler görevlerine yetişme konusunda zorluklar yaşadılar. Açık otoparkın önce yeşil alan olarak ayrıldığı belirtildi. Ancak daha sonra bu alanın milletvekili araçları ile Meclis dışından gelen bürokratlarca kullanılacağı belirtildi. Ana binada kulis girişinde bu otopark dışında geniş bir otopark da milletvekillerince kullanılıyor.

HABERLERDEN SONRA

Meclis Genel Sekreterliği'nin önceki gece TBMM Koruma Dairesi’ne gönderdiği yazıyla yaklaşık 20 araçlık otoparka artık gazetecilerin araçlarının alınmayacağını bildirdiği anlaşıldı. Kararın Meclis Güvenlik Koordinasyon Kurulu’nca alındığı sonradan ortaya çıktı. Yasak kararı, Meclis Başkanlık Divanı’nda onaylanmadan, güvenlikten sorumlu AK Partili İdare Amiri Salim Uslu’nun başkanı olduğu kurulca çıkarıldı. Kararın, Meclis Soruşturma Komisyonu haberleri ile Meclis’e bağlı Milli Saraylar’daki usulsüzlük iddiaları ile Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun Anayasa Mahkemesi Başkanı’na dönük tepki çeken mesajlarının haberleştirilmesinin ardından hızla uygulamaya konulması dikkati çekti.

Haberin Devamı

SIRADA NE VAR?

AK Parti’nin Meclis’teki grup yöneticileri ile AK Partili İdare Amiri Salim Uslu’nun Meclis kulislerine de gazetecilerin girişlerini sınırlamaya dönük bir hazırlık üzerinde de çalıştığı öğrenildi. Kuliste gazetecilerin bulunmasından rahatsızlık duyan iktidar milletvekillerinin bu yönde talepte bulundukları belirtildi. Kulis yasağı, geçmişte DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde MHP’li Ömer İzgi’nin Meclis Başkanlığı sırasında gündeme gelmiş, ancak Parlamento Muhabirleri Derneği’nin protesto eylemi üzerine uygulanmamıştı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ana binanın restorasyon çalışmaları kapsamında Basın Koridoru olarak bilinen alanda basın ve medya kuruluşlarına ayrılan odaların boşaltılmasına yönelik çalışmayı da sürdürüyor. Meclis Genel Sekreterliği, basın mensuplarının ana binadan çıkarılıp eski Halkla İlişkiler Binası’nda ayrı bir bölüme gönderilmesini hedefliyor. Çiçek’in henüz son talimatı vermemesi nedeniyle bu projenin seçim sonrasına ertelendiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!