Ortaokul öğrencilerinin bulduğu fikir kamu spotu oluyor

Güncelleme Tarihi:

Ortaokul öğrencilerinin bulduğu fikir kamu spotu oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 10:52

MANİSA merkezdeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu'nda 6 öğrencinin amatörce çektiği 'Kahraman Çocuk Hakkı' adlı kısa film, kamu spotu oluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2'inci Çocuk Hakları Kısa Film yarışmasında Türkiye birinciliğini kazanan filmin, profesyonel olarak tekrar çekilip yayınlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Manisa'nın merkez ilçesi Yunusemre'de bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu'nda öğrenim gören 6'ıncı sınıf öğrencileri Ceren Pekcan, Kürşat Balkış, Eren Şerifler, Ayça Kaya, Eylül Derya Üreten ve Selanur Çakır, Türkçe Öğretmeni Barış Kılavuz eşliğinde çocuk hakları için 'Kahraman Çocuk Hakkı' adlı kısa film çekti. Bir haftalık süre içinde çekilen ve çocuk haklarını anlatan kısa film, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2'inci Çocuk Hakları Şiir, Kompozisyon ve Kısa Film Yarışması'nda Türkiye birinciliğini kazandı. Filmi hazırlayan minik ekip, öğretmeni ile birlikte geçen 20 Kasım'da birincilik plaketini Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın elinden aldı.

Ortaokul öğrencilerinin bulduğu fikir kamu spotu oluyor

FİKİR SİNEMA EGZERSİZİ DERSİNDE ÇIKMIŞ
Fikrin kendisi tarafından verilen sinema egzersizi dersi sırasında çıktığını belirten Öğretmen Barış Kılavuz, "Kısa filmimiz 2013 yılının Kasım ayında bir hafta sürede çekildi. Sinema egzersiz derslerinde öğrencilerimiz bakanlığın düzenlediği yarışmaya katılmak istedi. Sonra kendileri yazıp kendileri oynadıkları 'Kahraman Çocuk Hakkı' kısa filmini çektiler. Geçen yıl hazırlayıp İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün aracılığıyla yolladığımız kısa filmimizin sonucu 2014 yılının Nisan ayında açıklandı. Birincilik kazandığımız yarışmanın ödülünü ise 20 Kasım 2014 tarihinde Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı'nda hazırlanan törende aldık" diye konuştu.
Ortaokul öğrencilerinin bulduğu fikir kamu spotu oluyor

SÜPER KAHRAMAN HAKKI YARDIMA KOŞACAK
Film hakkında bilgi veren öğrencilerden Kürşat Balkış, "Kısa filmimiz toplam 4 dakika 17 saniye. Kısa filmimizde çocuk hakları konusunda izleyenlere mesaj vermek istedik. Özellikle çocukların çalıştırılmaması konusunda uyarılarda bulunduk. Filmin başkahramanı olan Hakkı, kendisini Alo 183 hattından arayan, zorla çalıştırılan veya bir kavgaya maruz kalan çocukların yardımına koşuyor. Bir süpermen gibi anında olay yerinde oluyor. Çocukları çalıştıranların anında tepesine biniyor. Ayrıca kısa filmimizde mağdur olan aile kadın ve çocuklar için olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait Alo 183 hattına da dikkat çektik" dedi.

PROFESYONELCE ÇEKİLİP KAMU SPOTU OLACAK
Türkiye birinciliği kazanan kısa film için öğrencileri tebrik eden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, çekilen kısa filmin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uyarıcı nitelikli televizyonlarda yayınlanacak kamu spotu haline getirileceğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şengül, "Öğrencilerimiz amatör ruhlarıyla profesyonel bir çalışmaya imza atmışlar. Kazanacaklarını düşünmedikleri bir kısa film ile Türkiye birinciliğini kazanarak hem ilimizin, hem de okulumuzun ismini Türkiye'ye duyurmuşlardır. Elde ettikleri başarıdan dolayı kendilerini kutluyorum. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı amatör ruhla çekilen bu kısa filmin aynısı profesyonel tarza tekrar çektirip televizyonlarda gösterilecek kamu spotu haline getireceğini açıkladı. Bu öğrencilerimiz için gurur verici bir olay" diye konuştu.
Ortaokul öğrencilerinin bulduğu fikir kamu spotu oluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!