Alman şirketler öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Alman şirketler öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 10:42

TAKEV Okulları, Goethe Enstitüsü ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği organizasyon, Alman şirketleriyle öğrencileri buluşturdu.

Haberin Devamı

Alman Konsolosluğu’nun da destek verdiği organizasyona ev sahipliği yapan TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi, kendi öğrencilerinin yanı sıra Almanca dil eğitimi alan çok sayıda İzmirli lise öğrencisini de ağırladı. Dr. Oetker, Fersan, Hugo Boss, Bosch, Viessmann, Mahle ve Enercon olmak üzere toplam yedi Alman firmasının yetkilileri, düzenlenen seminerlerde öğrencilerle bir araya gelerek şirketlerin yapısıyla ve istihdam koşullarıyla ilgili detaylı bilgilendirme yaptı.

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, böylesi bir organizasyonun, ekonomik ve kültürel faliyetleri çok yoğun olan iki ülke açısından da çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Böylesine önemli ve başarılı bir organizasyona ev sahipli yaptığı için TAKEV Okulları’na teşekkür eden Gerlach, "Türkiye’de 12 milyar dolarlık yatırımı bulunan Almanya için Türkiye’deki eğitim, iletişim ve yabancı dil eğitimi büyük önem taşıyor. Burada bulunan gençlerimiz, İngilizce’nin yanı sıra Almanca dil eğitiminin, geleceklerini şekillendirmekte ne derece önemli olduğunu bir kez daha görme ve anlama şansı yakaladılar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!