Lübnan: IŞİD lideri Bağdadi'nin eşi ve çocuğu gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Lübnan: IŞİD lideri Bağdadinin eşi ve çocuğu gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 01:27

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi'nin eşi ile sekiz yaşındaki çocuğunun Lübnan'ın Suriye sınırında gözaltına alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Lübnan'da yayın yapan Es-Sefir gazetesinin haberine göre, Lübnan askeri istihbaratı, yabancı istihbarat birimleriyle koordineli şekilde Bağdadi'nin eşi ve bir oğlunu sınır kapılarından birinde gözaltına aldı.

Haberde, sahte kimlikle yakalanan Bağdadi'nin eşi ve oğlunun soruşturma için başkent Beyrut'un doğusundaki Savunma Bakanlığı binasına götürüldüğü ifade edildi.

AFP'ye konuşan bir askeri kaynak, sekiz yaşındaki oğluyla birlikte yakalanan kadının Suriye vatandaşı olduğunu söyledi. Aynı kaynak, ismi açıklanmayan kadın ve oğlunun Lübnan sınırındaki Arsal kasabası yakınlarında 10 gün önce yakalandığını ancak bu bilgini güvenlik endişeleri nedeniyle gizli tutulduğunu belirtti.

"OĞLU DEĞİL KIZI"
Reuters'a konuşan Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi ise yakalanan çocuğun erkek değil, kız olduğunu ifade etti. Yetkili, kızın Bağdadi'nin çocuğu olduğunun DNA testleri sonucunda teyit edildiğini belirtti.

Lübnan: IŞİD lideri Bağdadinin eşi ve çocuğu gözaltında
"BAĞDADİ'NİN EŞİ, RAHİBE TAKASIYLA KURTULDU" İDDİASI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!