Morrissey için son hafta

7 Aralık Pazar günü Morrissey Volkswagen Arena’da sahne alacak.

Haberin Devamı

Morrissey için son hafta

Konsere bir haftadan az bir süre kaldı. Benim gibi bu konser için gün sayan birçok Morrissey hayranı olduğunu biliyorum. Bu yazıda Morrissey hakkında biraz daha gün yüzüne çıkmamış, ilginç habere yer vermek istedim. Konser öncesi heyecanımıza iyi gelir diye düşündüm:

Bunları biliyor muydunuz?

·Morrissey’in 1988 senesinde yayınlanan Viva Hate albümünde yer alan ‘Margaret at the Guillotine’ şarkısından ötürü Scotland Yard tarafından sorgulanmıştır.

·Morrissey’e İngiliz dizisi olan ‘East Enders’ ve Amerikan yapımı olan ‘Friends’ için misafir oyuncu olarak roller teklif edilmiş. Hollywood’a hiçbir koşulda sıcak bakmayan İngiliz şarkıcı bütün bu teklifleri reddederken bu talepleri geri çevirişini şu sözlerle özetliyor: “Yangın merdiveninden aşağı koşarken arkama bile bakmadım; tekrar güle güle Hollywood!”.

Haberin Devamı

·80’li yılların çoğunu turnede geçiren The Smiths ekibinin en ilginç kulis isteklerinden biri, en fazla 1.5 en az 1 metre uzunluğunda, canlı bir ağacın konser günü süresince etkinlik mekanında bulundurulmasıydı. Bu özel talep doğrudan 7 Aralık günü VW Arena’da sahne olacakolan Morrissey’den geliyordu.

·2006 senesinde BBC tarafından düzenlenen The Culture Show’un yaptığı oylamaya göre Morissey, Yaşayan En Önemli İngiliz İkonları sıralamasında Paul McCartney ve Davis Bowie’yi geçerek ikinci seçilmiştir.

·80’lerde The Smiths sevgisinin geldiği uç nokta için ilginç bir olay yaşanmış. 1987 senesinde ateşli bir Morrissey hayranı, Denver’de yayın yapan bir radyo istasyonunu silah zoruyla ele geçirip Smiths çalmalarını talep etmiştir. Başka çaresi olmayan radyo çalışanları polisin gelmesini bekledikleri beş uzun saat boyunca yayınlarında The Smiths şarkılarına yer vermek zorunda kalmış.

·Dünyaca ünlü şarkıcı Morrissey, profesyonel müzik kariyerine atılmadan önce NME ve Sounds gibi dönemin önemli müzik dergilerinde konuk yazar olarak yer alıyordu. Yine bu yıllarda, büyük hayranı olduğu the New York Dolls ve James Dean hakkında yazdığı iki kitabı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Morrissey için son hafta

Morrissey 7 Aralık’ta Volkswagen Arena’da saat 21:00’da sahnede olacak
. Konser mekanının kapıları 19:00’da açılıyor, etkinlik öncesi Volkswagen Arena’ya gelenleri Morrissey’in seçtiği şarkılardan oluşan özel bir playlist karşılayacak.

MADONNA’NIN YENİ ŞARKILARI İNTERNETE DÜŞTÜ

Morrissey için son hafta

Uzun süredir harıl harıl yeni albümü için çalışan Madonna’nın keyfi birkaç gündür kaçmış durumda. Geçtiğimiz Cuma günü Madonna’nın yeni albümünde olması beklenen iki şarkının internete sızması sanatçının sinirlerini altüst etmiş vaziyette. Yaşanan olayı twitter’dan onaylayan sanatçının menajeri Guy Oseary, Madonna’nın hayranlarından internete sızan şarkının kaynağını bulmak için yardım istemesiyle konu bambaşka bir boyut aldı.

Haberin Devamı

Morrissey için son hafta

40 saniyelik bir bölümü internete sızan adı‘Rebel Heart’ olduğu iddia edilen şarkı Madonna’nın bundan 9 ay önce Avicii ile üzerinde çalıştığı parça olduğu tahmin ediliyor. Wash All Over Me’ adlı internete sızan diğer şarkı da benzer şekilde bir Avicii prodüksiyonu. ‘Rebel Heart’tan farklı olarak şarkının demo versiyonu olduğu iddia edilen 4,5 dakikalık versiyonu birçok müzik sitesinde çoktan yayınlandı bile. 2015’te yeni albümünü piyasaya sürmesi beklenen Madonna yaşanan bu durum karşısında henüz sessizliğini koruyor, önümüzdeki günlerde sanatçı cephesinden konu ile ilgili detaylı bir açıklama beklemek çok sürpriz değil.

BARIŞ ERDEM: #KAFAMGÜZEL

Haberin Devamı

Sizlere tanıtmak istediğim yeni bir ses var.

Barış Erdem’in geçtiğimiz hafta ilk single’ı yayınlandı, şu sıralar Can Saban’ın yönetmenliğindeki klibi de yayına hazırlanıyor.

Morrissey için son hafta

Barış Erdem
, 2011 yılında Paris Sosyal Bilimler Akademisi’nde (EHESS) Sosyoloji Master’ını tamamlamış, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Mezunu olmasının yanında iyi bir dansçı olma yolunda da çok azimli bir müzik tutkunu.

Kafam Güzel’ adlı şarkısı Itunes’da satışa çıktığı gün ilk 30’a girme başarısını gösterdi. Doğan Müzik’ten çıkan single’ın söz ve müziği Barış Erdem’e, düzenlemesi ise usta isim İskender Paydaş’a ait. Koray Caner Öztürk’ün styling’ini yaptığı 35 kişilik bir kadronun yer aldığı klip Haydarpaşa Garı’nda çekilmiş.

Haberin Devamı

DAVID GUETTA –LISTEN

Morrissey için son hafta

Dans müziğinin önde gelen isimlerinden David Guetta 3 yıldır üzerinde çalıştığı albümü ‘Listen’ı geçtiğimiz haftalarda yayınladı. Elektronik Dans Müziği için olduğu kadar Pop müzik için de devrim yaratan Fransız prodüktör yine birbirinden önemli vokallerin olduğu bir albümle karşımıza çıkıyor.

Morrissey için son hafta

Son senelerdeki çıktığı dünya turnelerinde, bir uçaktan diğerine yetişir bir halde, nerdeyse bütün festivallerde headliner olarak yer alan Guetta bu koşturmanın yanında özel hayatında maalesef büyük çalkantılar yaşıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında 22 yıllık eşinin açtığı boşanma davasıyla bir hayli aklı meşgulken 6. albümü ‘Listen’ı da bu zor dönemde tamamlamış. David Guetta bu dönemde yazdığı şarkıların hayatındaki en inişli çıkışlı döneme denk geldiği için ‘Listen’ ı haliyle en kişisel albümü olarak nitelendirmiş.

Morrissey için son hafta

Yeni albüm , Guetta’nın şimdiye kadar yaptığım en farklı şarkı olarak nitelendirdiği ‘Dangerous’ ile açılıyor. David Guetta ‘ önceden yaptığım şarkılarda insanların dans etmesi benim için yeterliyken, bu albümde şarkıların sözleri de benim için çok önemli’ diye belirtmiş. Koyu bir Sia hayranı olduğunu söyleyen Guetta bu albümde Sia ile iki şarkıda birlikte çalışmış. Hayatının tamamının sadece müzikle geçtiğini itiraf eden Fransız DJ ‘bunun biraz acınası bir durum olduğunu düşünenler olsa da ben halimden çok mutluyum’ diyecek kadar da müzik sevdalısı bir insan.

Konser vermek için yaptığı seyahatleri haricinde kendi kendine kaldığı başka zamanın olmadığını, televizyon izlemediğini, hatta kitap bile okumadığını sadece ve sadece müzik üretmekle zaman harcadığını söyleyen DJ, kulaklarını dinlendirmek için ara verdiğimde Youtube’da teknolojik videolar izlediğini söylemiş.

Morrissey için son hafta

David Guetta’nın Amerika’yı ilk olarak keşfettiği şarkı olan Kelly Rowland vokalli ‘When Love Takes Over’ aslında bugün radyolarda duyduğumuz birçok prodüktör DJ temalı şarkıların bir anlamda başlangıç noktası sayılabilir. ‘One Love’, ‘Titanium’ ile kendi bilinirliğini iyice yukarılara taşıdığını kabul eden David Guetta ‘Dangerous’ ile de benzer bir çıkış yakalayacağına inanıyor.

6. stüdyo albümü‘Listen’ için Sam Martin, Emeli Sande, Sia, The Script, Ryan Tedder,Bebe Rexha, John Legend, Birdy ve Nicki Minaj gibi birbirinden dev isimlerle çalışılmış. Guetta da her yeni albüm çıkartan sanatçı gibi o da bir önceki işlerinden daha farklı bir başarı bekler halde. Fransız DJ özellikle bu sefer zamansız şarkılar yaratmış olma umuduyla dinleyicisinin tepkilerini merakla bekliyor. Elektronik dans müziği konusunda son senelerde çıkan pop temalı şarkılar çok fazla ilgimi çekmese de David Guetta’nın yaptığı işleri genelde merakla takip ediyorum. Pop müziğine farklı bir soluk getiren, daha doğrusu sektörü yaptığı müzikle etkileyip yeni bir akım yaratan bir müzik adamı olduğu için ‘Listen’a biraz daha dikkatle zaman ayırmak gerektiğini düşünüyorum.

YILDIZLAR:

What I Did For Love (Emeli Sande’nin vokali gerçekten harika olmuş bu şarkıda)

Listen (David Guetta, John Legend ile uzun süredir bir şarkı yapmak istediğindeymiş, bu anlamda bu şarkı kendisi için de çok önemli bir yere sahip. Diğer yandan albümü de adını veren şarkı sözleri bakımından sanatçının yaşadığı çalkantılı dönemine de ışık tutuyormuş )

Bang My Head

Yesterday (Avicii ile ortak bir prodüksiyon olan şarkının esas kilit noktası harika vokali Bebe Rexha)

Sun Goes Down

S.T.O.P

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Dangerous (Albümün incisidir)

The Whisper (Beni albümde en çok şaşırtan şarkıdır. Sia hangi şarkıya dokunsa o şarkı harika oluyor)

KARIŞIK KASET

Kasım ayının Karışık Kaset listesi sanırım bu senenin en yoğun içeriğe sahip olanıydı. Malum yıl biterken yeni yıl heyecanıyla çok sayıda yeni single ve albüm piyasaya çıkıyor. Aralık ayındaki Karışık Kaset listesi için sizlere büyük bir sürprizim var ama bunun için biraz daha beklememiz gerekecek.

60 şarkıyı geçen Kasım ayının Karışık Kaset listesi Spotify’da da Karışık Kaset by Kasım 2014 adıyla hazırlandı.

Keyifli dinlemeler…

1)CHVRCHES – Dead Air

2)Röyksopp – Here She Comes Again

3)Marina And The Diamonds – Froot

4)Knightlife- Don’t Stop

5)Selah Sue – Alone

6)Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk

7)Meghan Trainor – Lips Are Movin

8)Ariana Grande feat. The Weeknd – Love Me Harder

9)Echosmith – Cool Kids

10)Selena Gomez – The Heart Wants What It Wants

11)Bebe Rexha – I Can’t Stop Drinking About You

12)Naughty Boy – Home

13)Jason Derulo- Trumpets

14)Tom Odell – Real Love

15)Sia – Chandelier (Piano Version)

16)Pharrell Williams – Hunter

17)Giorgio Moroder – 74 is the New 24

18)Willow feat. SZA – 9

19)Amanda Alexander – Never Again (Superwalkers Remix)

20)Troye Sivan – Happy Little Pill

21)Ingrid Michaelson- Afterlife

22)Nicki Minaj feat. Skylar Grey – Bed Of Lies

23)Years & Years – Desire

24)David Guetta feat Ryan Tedder – S.T.O.P

25)David Guetta feat Sam Martin – Dangerous(Robin Schulz Remix)

26)Beyonce – 7/11

27)The Neighbourhood - #icanteven

28)Görkem Han (jr) – Shattered

29)Leo Stannard – Please Don’t

30)Eminem feat Sia – Guts Over Fear

31)Elephante feat. Lyon Hart – Shake The Earth

32)Kate Boy- The Way We Are

33)We Are The Brave – Your Ghost

34)Paramore – Hate To See Your Heart Break

35)David Guetta feat Emeli Sande – What I Did For Love

36)Lorde – Yellow Flicker Beat

Yazarın Tüm Yazıları