7’Nci kattan düşen 4 yaşındaki ecrin yoğun bakımdan çıktı

Güncelleme Tarihi:

7’Nci kattan düşen 4 yaşındaki ecrin yoğun bakımdan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 21:19

ESKİŞEHİR’de 7’inci kat penceresinden yere düşerken temizlik işçisi 41 yaşındaki Şükrü Deniz’in tutarak kurtardığı 4 yaşındaki Ecrin Esen, yoğun bakım servisinden çıkarıldı. Ortopedi servisine alınan Ecrin ailesine kavuştu. Anne Yaşar Esen çok mutlu olduklarını, kızını kurtaran temizlik işçisine teşekkür ederken, Odunpazarı Belediye meclis toplantısı öncesinde belediye başkanı Kazım Kurt temizlik işçisi Şükrü Deniz’e plaket ve altın verirken şirket sahipleri de bir maaş ikramiye verdi.

Haberin Devamı

Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’ndaki 7 katlı Şahin Sitesi’nde geçen Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda anne ve babası fabrika işçisi olan Ecrin Esen, evde kimsenin olmadığı sırada 7’inci kat penceresinden düştü. Olay sırasında sitenin önündeki yaya kaldırımını süpürmekte olan Odunpazarı Belediyesi’nin temizlik işçisi Şükrü Deniz önce ayakkabıları ardından da kendisi düşen Ecrin’i elleriyle tutarak ölümden kurtardı. Şükrü Deniz olayda yaralanmazken yaralanan Ecrin kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde tedaviye alındı.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKARTILDI

Ecrin Esen, sağlık durumunun iyileşme görülünce yoğun bakım servisinden çıkartılarak ortopedi servisindeki özel odaya alındı. Anne Yaşar Eser, baba Hüsnü Esen ve Turgut Reis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan ağabey Arif Esen, Ecrin’e sarıldılar. Anne Yaşar Esen çok mutlu olduklarını, kızının hayatını kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

PROF.DR.KARTAL: BACAKLARINDAN AMELİYAT OLACAK

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kartal da Ecrin’in sağlık durumunun iyi olması üzerine yoğun bakım servisinden çıkarılıp ortopedi servisine alındığını belirtti. Prof.Dr.Kartal şöyle konuştu: "Herkes çok mutlu. Bizim küçük misafirlerimizden Ecrin hastanemizde 3 gündür takip edilmekteydi. Çocuk yoğun bakımında gerekli tetkik ve tedaviler yapıldı. Genel sağlık durumunun iyi olması üzerine ortopedi kliniğine devralındı. Çünkü Ecri’nin iki bacağında kırık var. Yarın ameliyat olacak. İnşallah başarılı bir ameliyat sonrası da sağlığına en kısa zamanda kavuşur. İsmi gibi gerçekten Allah’ın bir hediyesi oldu ailesi için de. Tüm sevenler ve duyarlı insanlar için de bir mucize oldu. En kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Ecrin’i inşallah buradan yürüyerek çıkararak bunu tüm Türkiye’yle paylaşmak isteriz."

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Kazım Kurt da, 7’nci kattan düşen 4 yaşındaki Ecrin Esen’i tutarak ölümden kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz’i tebrik etti. Odunpazarı Belediye Meclis toplantısı öncesinde meclis salonunda düzenlenen törende başkan Kazım Kurt Şükrü Deniz’e plaket ve küçük altın, Ak Parti, CHP ve MHP meclis grupları da birer küçük altın verdi. Şükrü Deniz’in çalıştığı taşoran temizlik şirketinin sahipleri Şevket Güleryüz ile Yavuz Uzunlar da Deniz’e içerisinde bir maaş ikramiyenin olduğu zarfı verdiler. Meclis üyeleri Şükrü Deniz’i alkışladı.

Haberin Devamı

BAŞKAN KURT: KREŞ ZORUNLULUK

Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada, Şükrü Deniz’in bir çocuğun hayatını kurtardığını söyledi. Kurt şöyle devam etti:dedi: "Şükrü Deniz’e teşekkür ediyorum, yaralı çocuğa şifalar diliyorum. Ailesine de geçmiş olsun diliyorum. Türkiye’nin baktığının tersinden bir yerden bakmak istiyorum. Bu çocuk niçin düştü? Bence sorulması gereken soru budur. Bu çocuk niçin evde tek başınaydı? Yokluk ve yoksulluğun hesabının çözülmesi gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak çalışan hanımlarımızın, çalışan kadınlarımızın kreş hakkını sonuna kadar savunan ve her mahallede bir kreş açılması zorunludur diyen bir belediyeyiz. Bugün gördük ki gerçekten çalışan tüm kadınlarımızın hatta çalışmayan ve işi olduğu için evinden ayrılıp, böyle çocuğunu yalnız bırakıp gitmek durumunda kalan kadınlarımızın da kreşe ihtiyacı var. O nedenle bu konunun altını çizmek istiyorum. Biz 5 Aralık Cuma günü Odunpazarı Belediyesi’nin açtığı ilk kreşin açılış törenini yapacağız. Buraya herkesi davet ediyorum. Kreşin bu açıdan değerlendirilmesi gerektiğini ve belli sayıda kadının çalıştığı yerlerde mutlaka kreş açılması zorunluluğunun kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu kreş çalışanlarımız için ücretsiz olmalıdır. Yoksullarımız için ücretsiz olmalıdır. Daha fazla Ecrin’lerin düşmemesi için, kazaya uğramaması için bunun zorunluluk olduğunu düşünüyorum. Eskişehirlilerin pek çok talebi olmasına rağmen Şükrü’ye kadro veremiyoruz. Şükrü hala taşeron işçi olmaya devam edecek. Ne yazık ki böyle bir çalışma düzenimiz var."

Haberin Devamı

TEŞÜKKÜR ETTİ

Temizlik işçisi Şükrü Deniz’de kendisine ödül verenlere teşekkür etti. Deniz, "Benim için en önemli şey burada bir çocuğun hayatı söz konusuydu. Burada başkanımla bir araya gelip, el sıkışmak diğer müdürlerim olsun, sendika başkanlarımız olsun onlarla bir araya gelip konuşmak benim için en büyük şey buydu. Verilen hediyeler benim için bir şey ifade etmiyor. Benim için çocuğun hayatının kurtulması önemliydi. Durumu da çok iyiymiş. Dün ailesiyle telefonda görüştüm. Çocuğun durumunun çok iyi olduğunu söylediler ve bana teşekkür ettiler. Allah razı olsun sizden dediler. Ben de sadece vesile olduğunu Cenabı Allah’ın çocuğunuzun yaşamasını istediğini, ben de yardımcı olmaya çalıştığımı söyledim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!