Ünlü işadamının ölümündeki borç ayrıntısı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü işadamının ölümündeki borç ayrıntısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 16:37

Geçtiğimiz 24 Kasım'da, Sivas'ta intihar ederek yaşamına son veren işadamı Hulusi Şahin’in mali sıkıntı yaşadığı öğrenildi. Devlet hastanelerine medikal malzeme veren Şahin’in paralarını alamadığı için mali darboğaza girdiği öğrenildi. Şahin’in yalnızca Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden 1,7 milyon lira alacağı olduğu öğrenildi. Şahin’in alacaklılarından biri hurriyet.com.tr “Alacaklarını tahsil edebilseydi böyle bir olay olmazdı” dedi.

Haberin Devamı

55 yaşındaki iki çocuk babası Hulusi Şahin, 20 yıl kadar memurluk yaptıktan sonra kendi şirketini kurdu. 2002 yılında ASCOMET Sağlık Ürünleri adlı şirketi kuran Şahin, hastanelere medikal malzeme satışı yaptı; görüntüleme hizmeti veriyordu. Müşterileri arasında özellikle kamu hastaneleri yer aldı. Ancak, son iki yılda ödemelerini almakta güçlük çekti.

3 MİLYON LİRALIK BORÇ
Bir yandan ödemelerini alamazken, diğer yandan aldığı kredilerin vadeleri gelmeye başlamıştı. 3 milyon lirayı bulan borcun tamamına yakını finans kurumlarınaydı. Ancak Şahin'in borcundan daha fazla alacaklı olduğu belirlendi. Yaşadığı mali sıkıntıyı aşmak için bu yılın başında 20 kadar çalışanı ile yollarını ayırmak durumunda kaldı. Ancak sorun yine de çözülemedi.

SADECE BİR HASTANEDEN 1.7 MİLYON TL
Şahin’in en büyük alacaklı olduğu kurumlardan birinin Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi olduğu öğrenildi. Bu kurumdan 1,7 milyon liraya yakın alacağı bulunan Şahin’in, Sorgun Devlet Hastanesi’nden 350 bin TL, Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Devlet Hastanesi’nden ise toplam 700 bin liraya yakın alacağının olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

PARASINI ALAMADI
Şahin ile geçtiğimiz 21 Kasım günü görüşen alacaklı bir şirketin yetkilisi “Bizim de alacağımız vardı. Bana, ‘size ödeme için salı günü yani 25 kasımda gün vereceğim’ dedi. Ancak 24 Kasım pazartesi günü böyle olay oldu. Alacaklı olduğu hastanelerden paralarını tahsil edebilseydi hiç de böyle bir olay yaşanmayacaktı” dedi.

BİR ÇOK FİRMA AYNI SIKINTIDA
Aynı kaynak, “Sağlık sektörüne sarf malzeme yapanların tamamı bu durumda. Ayrıca üniversite hastanelerinde paralar ödenmiyor; özel bütçeye tabi. Görüntüleme işlemlerinde bile ödeme yapılmıyor. Sarf işinde ise şu an 2013 tarihli faturalar ödeniyor” bilgisini verdi.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!