Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk öldü

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 09:26

Yükseköğretim Genel Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Prof. Dr. Osman Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hocasıydı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Başmüşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk öldü
1944 Tarsus doğumlu Öztürk, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültenin Tarih Bölümü'nde doktorasını tamamladı. Recep Tayyip Erdoğan 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince başkan danışmanı olan Öztürk, 2011’den bu yana da Başbakanlık Başmüşavirliği görevini yürütüyordu. Prof. Dr. Öztürk 2012 yılında YÖK Genel Kurulu üyeliğine seçilmişti.
Hacettepe, Marmara, Sakarya, Dokuz Eylül ve Kırklareli Üniversitelerinde görev alan Öztürk, dünyanın farklı ülkelerinde dersler verdi, uluslararası toplantılara katıldı. Yayımlanmış 15 kitabı, 120 civarında Türkçe-Arapça-İngilizce makale ve tebliği bulunan Öztürk, Arapça, Farsça ve İngilizce biliyordu.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Öztürk imam hatip lisesindeyken Erdoğan'ın hocalığını yapmıştı. Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de manevi hocası olarak biliniyordu.

YÖK Başkanı’ndan taziye mesajı

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A.Yekta Saraç, YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Osman Öztürk’ün vefatına yönelik olarak büyük üzüntü duyduğunu belirterek taziye mesajı yayımladı.

Saraç, mesajında “2012 yılından itibaren Genel Kurul üyemiz olan merhum hocamız, üyeliği sürecinde değerli fikirleriyle kurulumuza birçok katkıda bulundu. Merhum hocamıza Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yükseköğretim camiasına başsağlığı, kederli ailesine sabır dilerim” dedi.

YÖK Başkanı Saraç, bugün ikindi namazını müteakip Fatih Camiinde kılınacak olan cenaze namazına katılacak.

Üniversiteden Profesör Öztürk için taziye mesajı

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Prof. Dr. Osman Öztürk'ün, üniversitenin ilk yıllarından itibaren büyük aşk, gayret ve fedakarlıkla, "güzel insan" örneği sunduğunu bildirdi.

Aykaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de hocası ve Kırklareli Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztürk'ün vefatına ilişkin yayımladığı mesajda, Öztürk'ün ölüm haberini üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

KLÜ ailesi olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirten Aykaç, şunları söyledi:
"Prof. Dr. Osman Öztürk, üniversitemizin ilk yıllarından itibaren büyük aşk, gayret ve fedakarlıkla öğrencilerimize, meslektaşlarına ve tüm üniversitemiz camiasına güzel insan örneği sunmuştur. Üniversitemizin gelişip güçlenmesine katkıda bulunan Aziz Hocamıza Cenab-ı Hak'tan rahmet, mağfiret ve cennet niyaz eder, kederli ailesine, sevenlerine, talebelerine ve üniversitemize sabır ve başsağlığı dileriz." (AA)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!