İspanya'da radikallere futbol yasağı geliyor

Güncelleme Tarihi:

İspanyada radikallere futbol yasağı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 16:16

İSPANYA’da La Liga’da Atletico Madrid ile Deportivo La Coruna arasında oynanan karşılaşma öncesi radikal taraftarlar arasında çıkan çatışmada bir kişinin hayatını kaybetmesi, futbol dünyasında büyük üzüntü yarattı. La Liga’da 1991 yılından bu yana radikal guruplar arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısı ise 8’e yükseldi.

Haberin Devamı

İspanya’da en son 2003 yılında yine bir Deportivo taraftarı, takımının Kral Kupası’nda Compostela karşısında oynadığı karşılaşma öncesi çıkan şiddet olaylarında aldığı darbeler sonucu hayatını kaybetmişti. İspanya İçişleri Bakanlığı bu olayların bir daha tekrarlanmaması için kulüp başkanlarını ve yetkilileri acilen toplantıya çağırdı. Toplantı öncesi yapılan açıklamalarda La Liga’da oynayan kulüplerin radikal taraftarları belirleyerek, bunların stada giriş yapmasının engellenmesi istendi.

Ülkenin önde gelen iki spor gazetesi Marca ve Diario As gazeteleri, başlıklarına futboldaki şiddeti ayırdı. Marca gazetesi, "Burada size yer yok" başlığını atarak, "Futboldaki şiddete dur demeliyiz" sözleri etti. Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet eden gazete, radikal gurupların ülkedeki haritasını okuyucularına sundu. Diaro As gazetesi ise, "Futbolun yenildiği gün" sür manşeti altında bu radikal gurupların maçtan önce çatışma için birbirlerine davetiye gönderdiklerini iddia etti. Ulusal gazetelerden El Pais ise başlığına "Radikaller futbolu öldürdü" başlığını taşıyarak, "Bir taraftarın hayatını kaybetmesinin bedeli ne olursa olsun ödenmelidir" açıklaması yaptı. El Mundo gazetesi de, "Polis yeterli önlem almadı" başlığında, taraftar ölümünden güvenlik güçlerinin suçlu olduğunu iddia etti. La Razon gazetesi, "İçişleri Bakanlığı kulüplerden radikallerin atılmasını istedi" başlığını attı. Gazete ayrıca, Atletico taraftarlarının mobil telefonlarla birbirlerine mesaj atarak savaş meydanı yarattığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!