Mehmet Topal'sız Fenerbahçe topal

Soralım, Ersun Yanal’ın geçen seneki Fenerbahçesi ile bu yılın Fenerbahçe’si arasında fark var mı?

Haberin Devamı

Elbette var... Agresif, fizik gücü yüksek, oyunu hep rakip alana yıkan ve az pozisyon verip çok gol noktasına giden geçen yılki F.Bahçe’nin yerinde yeller esiyor. Dün hakem Özkalfa verdiği penaltı kararı ile maçın kaderine etki eden isim oldu.


MODA KONTRAATAK


“Kontraataklarda gol atmayı başaramayan ve rakiplerinin kontraatak yapmasını engelleyemeyen takımlar başarılı olamaz” der FIFA hocası Alex Roxbury... İki beki sürekli rakip alanda olan F.Bahçe’nin bir de defans önünde her derde deva Mehmet Topal’ı da olmayınca; Ertuğrul Sağlam, kendi sahasında çok adamla kademeli savunma, az ve uygun adamla hızlı kontraatak denedi ve istediğini aldı. 28’de Erkan’ın golü öncesi Mori ve Ömer, Volkan ile karşı karşıya geldiklerinde bir kontraatak golünün sinyali gelmişti.
Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası finallerinde kontraatak gollerin oranı artışta. F.Bahçe’nin en etkili bölgesi, iki beki Gökhan ve Caner’in hücum hamleleri iyi ama dönüşteki düşüşleri Erkan ile Ömer’i o bölgede golle burun buruna getirdi. Tabii F.Bahçe’de geri dörtlünün önünde oynayan paravan, örtülü orta alan oyuncusu Topal’ın yokluğu da rakip için büyük avantajdı. Topal yoksa F.Bahçe de topallıyor. Meireles, Emre ve Alper, Mehmet Topal’ın işini yapamazlar ve yapamadılar.

Haberin Devamı


EMRE YiNE BiTiREMEDi


Eskişehir’in 2. yarıda Ömer ve Hürriyet’ten yoksun ekibi ayağa paslı, kontrollü futbolu sürdürdü. Boffin’in yanlış zamanlamasıyla Webo, F.Bahçe’ye beraberliği getirdi. F.Bahçe kazanmak için oynamaya başladı. Emre, Caner ve Kuyt ağırlıklarını oyuna koydu. 81’de Sissoko gol sinyali verdi ve 86’da Mori, Eskişehir sahasının ortasından gönderilen topta F.Bahçe defansının arkasında takımını öne taşıdı. Bu da kontraatak golüydü.
90+2’de Berkay’ın vücuduna sabit koluna çarpan topta hakem penaltı verince Eskişehir’in 2 puanı da uçtu. Gitmezdi ama Lawal 90+5’te inanılmaz bir gol kaçırdı. Emre iyi oynadığı bu maçı da bitiremedi. Öfke kontrolü sıfır... Önce Volkan, geçen hafta Caner, eller havada, parmaklar tehditkar. F.Bahçe’nin başına ne gelirse bu üç el bombasından gelecek. Düşüşü de ya başkan ya da İsmail Kartal çözecek.

Yazarın Tüm Yazıları