Obama'nın kızlarına ağır eleştiri özür getirdi

Güncelleme Tarihi:

Obamanın kızlarına ağır eleştiri özür getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:28

ABD Başkanı Barack Obama’nın kızları Sasha (13) ve Malia’nın (16) Beyaz Saray’daki Şükran Günü etkinliğindeki hallerini Facebook’tan eleştiren Cumhuriyetçi partili kadın siyasetçi sert tepkilerin ardından özür diledi.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Stephen Fincher’ın iletişim sorumlusu olan Elizabeth Lauten Facebook hesabında, “Sevgili Sasha ve Malia, şu berbat ergenlik yaşlarınızda olduğunuzu biliyorum. Ama siz First Family’nin (Birinci Aile) parçasısınız. Bu yüzden biraz asalet göstermeyi deneyin. En azından oynadığınız role saygı gösterin. Anneniz ve babanız kendi pozisyonlarına ya da bu konuda halka çok fazla saygı göstermiyorlar. Bu yüzden sanırım “iyi rol modeli” konusunda biraz yetersiz kalıyorsunuz. Saygıyı hak eder şekilde giyinin, barda gibi değil. Ve kesinlikle televizyondan yayınlanan kamusal etkinliklerde surat yapmayın” diye yazmıştı.

SERT TEPKİ
Fakat bu ifadeleri sosyal medyada çok tepki çekince, mesajını sildi ve özür diledi. Lauten, özür mesajında, “Dua ettiğim, ailemle konuştuğum ve sözlerimi tekrar tekrar okuduğum pek çok saatten sonra ifadelerimin ne kadar acı verdiğini net olarak görüyorum. Acı çekmesine yol açtığım ve sözlerimle kırdığım herkesten özür dilemek isterim” dedi. Beyaz Saray’da düzenlenen Şükran Günü etkinliğinde Başkan’ın kızlarının somurtan ve sıkıldıklarını gösteren tavırları Amerikan basının ilgi odağı olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!