Müzik sevgisi hayata bağladı

Güncelleme Tarihi:

Müzik sevgisi hayata bağladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:16

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam eden görme engelli Bilge Özel, “Müzik beni hayata bağladı” dedi. Milli sporcu olma yolunda ilerleyen Büşra Kanat ise, buz hokeyinin yaşamını değiştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin hikayeleri dikkat çekiyor.
Öğrenimlerinin yanında başarılı spor ve sanat hayatlarını devam ettiren Sabancı Kız Yurdu’nun iki öğrencisi Bilge Özel ve Büşra Kanat, hayat hikayelerini anlattı.
Görme engelli Özel, keman ve piyano çalan başarılı bir müzisyen. Hayata müzikle tutunmuş olan Bilge’nin hedefi, akademisyen olmak. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi Özel, babasının da desteğiyle ilkokulda eğitimini tamamlayabilmek için ailesinden ayrılıp Ankara’ya taşındığını söyledi. Zor günler yaşadığını kaydeden Özel, “Eğer okumak için evden ayrılmasaydım, çok farklı bir insan olurdum” diye konuştu.
Özel, müziğin kendisini hayata bağladığını belirterek, “Önce org çalmaya başladım. Müzik öğretmenim beni piyanoya başlattı. İlkokul 4. sınıftayken soprano olarak polifonik koroya girdim. Güzel sanatlar lisesinde okuyup, keman çalmaya başladım. Saatlerce, günlerce, aylarca uğraştım. Akademisyen olmak istiyorum. Hedeflerim için önüme çıkan tüm engellerle savaşıyorum. Hiç görmeyen bir kişi de her yere gidebilir. Mücadele etmek gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

BUZ HOKEYİYLE YAŞAMIM DEĞİŞTİ

Milli sporcu olma yolunda ilerleyen Kanat ise, eğitim ve spor hayatını birleştirip sporcu beslenmesi konusunda uzmanlaşmak istiyor. Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi olan Kanat, “3 yıl önce üniversiteyi kazanınca, Beypazarı’nda yaşarken ailemden ayrıldım. Ankara’da devlet yurduna yerleştim. Hazırlığa başladığım sırada hayatımı değiştiren buz hokeyi ile tanıştım” dedi.
Sporcu beslenmesi konusunda uzmanlaşmak istediğini açıklayan Kanat, “Ben buz hokeyini hep merak etmiştim ama başlamak için imkanım olmadı. Üniversite de karşıma çıkınca hiç düşünmeden başladım. Hazırlıktaydık, 100 kişi piste çıktı, 20 kişi kaldık. 1 kaleciye ihtiyaç vardı. O an tercihimi kalecilikten yana kullandım. Hem sporu hem okulumu yürütebileceğimi düşünüyorum. Şu anda ilk amacım milli olmak. Daha sonra antrenörlük yapabilirim. Sporcu beslenmesi üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum” dedi.
Ocak ayında milli takımın Yeni Zelanda ile oynayacağı maçın aday oyuncu kadrosunda olan Kanat, “Daha önce milli takım için yarışmadım çok heyecanlıyım. Eğer seçilirsem çok mutlu olacağım. Buz hokeyi için spor geçmişim çok kısa. Bu sürede milli takım aday kadrosuna çağrılıyor olmam mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!