‘Kiralık’ dolandırıcı

Güncelleme Tarihi:

‘Kiralık’ dolandırıcı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 01:17

Galericilerden sahte kimlikle kiraladıkları otomobilleri başka galericilere satan iki kişi, Ankara’da da iki galericiyi mağdur etti. Haklarında suç duyurusunda bulunulan dolandırıcıların bugüne kadar aynı yöntemle 18 kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Mamak’ta oto alım- satımı ve kiralama işi yapan Serhat Uysal, 14 bin TL'ye satın aldığı otomobilin, dolandırıcılar tarafından kendisine sahte belgelerle satıldığını anlayınca soluğu karakolda aldı. Uysal, yaşadığı olayı şöyle anlatı:
"7 Kasım 2014 tarihinde sabah saat 10.00 sıralarında iki kişi işyerime geldi. Hastalarının olduğunu, paraya ihtiyaç duydukları için kendilerine ait aracı satmak istediklerini söylediler. Anlaştık ve 06 VYZ 56 plakalı aracı noter huzurunda Oktay Demir adlı kişiden aldık. İki gün sonra, iki kişi galeriye gelerek, GPS ile buldukları aracın kendilerine ait olduğunu söyledi. Yaptığımız araştırma neticesinde dolandırıldığımızı anladık. Gerçek Oktay Demir'e ulaştık 'Araç benim' dedi. Bana satış yapan Oktay Demir ile aracın sahibi Oktay Demir'in fotoğrafları hiç uyuşmuyordu, ancak kimlik bilgileri aynıydı. Polise şikayette bulunduk. 20 yıldır oto alım-satım işiyle uğraşıyorum. Benden sonra da Karabük ve Bursa'da aynı kimliklerle iki vatandaşın daha canını yakmışlar.
Bu dolandırıcılar elini kolunu sallayarak istediği belgeyi düzenleyip kiraladıkları araçları satıyorlar. Şimdiye kadar bu belgelerle 18 kişiyi dolandırıp canını yakmışlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!