Davutoğlu Balıkesir'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Balıkesirde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 16:05

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin Balıkesir il kongresinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef almayı sürdürdü. Davutoğlu, "Bahçeli bize cevap verdi ama eksik verdi. Tunceli’ye gitti Valilik’te konuştu. Tuncelili’nin elini sıkamadan, gözüne bakamadan Tunceli’den ayrıldı. Gözüne baktıkları, onunla oraya giden partililerdi" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyartine de değinen Davutoğlu, "Diyarbakır’da yeni koalisyonun haberini veriyor. Kobani’den hareketle Diyarbakır, Van, Bitlis sokaklarını, Gezi olaylarını bahane ederek İstanbul, Ankara, İzmir’i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyor. Bunun adı yıkım koalisyonu" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5. Olağan Balıkesir İl Kongresi’ne katıldı. Kurtdereli Spor Salonu’da yaptığı konuşmada Kuvayi Milliye ruhuna vurgu yapan Davutoğlu, "İstiklalimizin beşiği Kuvayi Milliye ruhunun şehri Balıkesir’e selam olsun. Selam olsun İzmir işgal edildiğinde 15 Mayıs 1919’da Alaca Cami’nde Kuvayi Milliye ruhunu ateşleyen 41 Balıkesirli yiğide selam olsun. Milletimizin gücünü 250 kiloluk gülleyi sırtına alıp taşıyarak gösteren Seyit Onbaşı’ya selam olsun. Güzel Türkçemizin temsilcisi Ömer Seyfettin’e selam olsun. Kurtdereli Mehmet pehlivana selam olsun. Kurulduğu günden beri davamıza sahip çıkan teşkilata selam olsun. Hepimiz, büyük bir aşkla bu yolda bu davada yürürken bayrağı emaneti devrettiğimizde hulusi kalp ile devreceğiz" dedi.



’KUVAYİ MİLLİYE DİRİLİŞTİR’

Başbakan Davutoğlu, Kuvayi Milliye ruhunun önemine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değerli arkadaşlarım Balıkesir’e gelirken Kuvayi Milliye’den bahsetmek için geldik. Balıkesir, AK Parti davasının sembol şehirlerinden biridir. Ülke işgal altındayken millet savaştan sonra çok geniş coğrafyada şehitler bırakmışken, geride neredeyse savacak insan unsuru kalmamışken düşman 15 Mayıs’ta İzmir’e çıkmışken bir sese ihtiyaç vardı, o ses Balıkesir’den yükseldi. Kuvayi Milliye dedi. Milli güç demek. Kuvayi Milliye ruhu. Gençler pankarta yazmışlar ’Direniş değil dirilişi başlatıyoruz’ diyorlar. Kuvayi Milliye bir diriliştir. Cumhuriyetin kuruluşunun kilometre taşları burada Zeybeklerle, Yörüklerle, efelerle Balıkesir halkıyla döşendi."

SEYİT ONBAŞI’YI ÖRNEK VERDİ

Davutoğlu, konuşmasını ’Başbakan Ahmet millet sana emanet’ sloganı ile bölen gençlere, "Millet hepimize emanet ama bu sloganın önemi var. Başbakanlık görevini aldığımda omuzlarımızda ağır bir yük vardı o yük Kuvayi Milliye ile başlayan direnişi daha ileriye taşımaktı. Seyit Onbaşı insan gücünün kaldıramayacağı sanılan o gülleyi aşkla şevkle nasıl kaldırdıysa bu dava bayrağını biz de bütün aşkımızla yücelteceğiz. Seyit Onbaşıların torunlarıyız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Kuvayi Milliye programı dediği ziyaretlerini şöyle anlattı:

"Gelin muhasebe yapalım. Tüm genel başkanları muhasebeye davet ediyorum, Kuvayi Milliye programı ne nemek? 10 gün önce Bağdat, Erbil’e gittim. Arap, Türkmen, Kürt kardeşlerimizle buluştum. Her birinde yeni bir başlangıcın izlerini gördüm. Ağrı Patnos’a gittim. 6-7 Eylül olaylarından sonra Erzincan ve Tunceli’de Sünni, Alevi kardeşlerimle buluştum. Çarşamba günü Şanlıurfa’daydım. Suruç’ta Suriye’den gelenlerle buluştum. Sonra Erzurum, Kars’taydım. Bugün Balıkesir’deydim. Öğleden sonra Kırklareli’de olacağım."

’AHMET HOCA’ SLOGANI

Davutoğlu, konuşmasını ’Ahmet Hoca’ tezahüratlarla bölen gençlere "Ahmet hoca derseniz gönlümü fethedersiniz" diyerek karşılık verdi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu takvimle Türkiye’nin batısını, doğusunu Trakya’yı Anadolu’yu sınırlar ötesindeki gönüldaşlarımızı dolaşırken, Kuvayi Milliye ruhuyla buluştuk. 2002 yılında iktidara geldiğimizden bu yana milleti bütünleştirmek için yoğun çaba sarf ettik. ’Milli irade’ dedik ve yine milli irade demeye devam edeceğiz. Yeni Türkiye’den kastımız; Balıkesir’de Kuvayi Milliye ruhunu başlatanlar gibi yeni bir dirilişin öncüsü olmaktı. Diğer genel başkanlara da dedim. ’Vatanın her bir köşesine gidin, milletin fertleriyle buluşun’ dedim. Biz genel başkanlık emanetini omuzladıktan sonra teşkilata ’kongreleri başlatın’ talimatını verdik. Her yerde buluşuyoruz. Buluşmaya devam edeceğiz. Adım atmadığımız vatan toprağı kalmayacak. Sadece hakkın ve halkın önünde eğilenler başka hiçbir gücün karşısında eğilmezler. Kuvayi Milliye başladığında Balıkesir baş eğdi mi eğmedi. Biz de başımızı eğmeyeceğiz, milletimizin başını da eğik kılmayacağız."

’MİLLİYETÇİLİK TASLAYANLARA SORUYORUM’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinin, etnik unsurları farklı olanların omuz omuza, yan yana durması olduğunu belirterek, bunu Kuvayi Milliye ruhuyla yaptıklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Arkadaşlara dedim ki ’Cumartesi ve pazarı öyle ayarlayacağız ki bir doğuda olacağız, bir batıda, bir kuzeyde, bir güneyde.’ Erzurum Kongresi istikbalimizin yükselen sesiydi. Şimdi Balıkesir kongreleri Temmuz 1919 Kuvayi Milliye ruhunu ateşledi. Bu ülkenin batısına gidip de doğusuna gidemeyenlere, milliyetçilik taslayanlara soruyorum; Kuvayi Milliye ruhunu temsil etmeye o ruhu birleştirmeye hazır mısınız? Ülkemizi küresel bir güç yapma yolunda gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? Batısına gidip de doğusuna gidemeyenler, işte Kuvayi Milliye budur. Biz Kuvayi Milliye ruhuyla ülkemizin her köşesini birleştirmeye devam edeceğiz. Bizim için çözüm sürecinin anlamı budur. Erzurum Kongresi’nde biraraya gelenlerle Balıkesir kongresinde biraraya gelenlerin etnik unsur ayrışma olmadan omuz omuza gelmesidir. Bazen arkadaşlar 10 günlük bu tempoya bakıp da ’Yavaşlatalım mı?’ diyorlar. Ben de ’Bir insanın gönlüne Kuvayi Milliye aşkı, vatan aşkı, millet aşkı düşmüşse yorgunluk bilmez, tanımaz. AK Parti kadroları yorulmaz’ diyorum."

’MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKILDI’

Başbakan Davutoğlu, partisinin 17- 25 Aralık operasyonları ile bölünmek istendiği, ancak milli iradeye halkın sahip çıktığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Yapamadıkları hesap buydu. Sandılar ki Gezi olduğunda biraz üzerlerine gidersek AK Parti kadroları geri adım atar. Milyonlar toplandı ve inadına ’milli irade’ dedi. Sonra baktılar olmuyor. Çünkü AK Parti birleştiren ruhtur, bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz bu gayret içindeyken 17- 25 Aralık kumpasını kurdular. Sandılar ki AK Parti kadroları geri adım atar, yavaşlar. 30 Mart’ta da millet dedi ki ’Ne oyun kurarlarsa kursunlar biz, bizi temsil edenlerin arkasındayız.’ 10 Ağustos seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı büyük bir onurla cumhurbaşkanı yaptık. Hiçbir güç bunu engelleyemedi. Ne çatı adayları engelleyebildi ne uluslararası medyada yürütülen kampanyalar engelleyebildi. 12 yılda katedilen mesafeyi herkes görüyordu. 10 Ağustos’tan sonra beklediler ki küçük hesaplar olsun. AK Parti kadroları Kuvayi Milliye ruhuyla yaşıyor."

CHP’Yİ KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal kılıçadroğlu’nun Diyarbakır’da yaptığı toplantıda partililerine ibretlik sözler söylediğini belirterek, "Diyor ki ’Biz birbirimizle tam olarak konuşamıyoruz. Her bir arkadaş önde gidenin hata yapmasını bekliyor. Parti içi dedikodular partiyi zayıflatılıyor. Dışarıda konuşmayın. Kendi içimizde konuşalım.’ O diyor ki CHP kadroları birbirlerini engellemeye çalışıyor. AK Parti diyor ki ’Dışarıdan engellemelere karşı hep beraber dimdik ayaktayız’. Kongrelerimiz veda kongresi olmuyor vefa kongresi oluyor. AK Parti vefa partisidir. Vefayla kurulmuş vefayla yükselecektir" dedi.

BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son Tunceli ziyaretine değinerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirmeye devam etti. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Anadolu’yu karış karış dolaşıyoruz. Sünni, Alevi, Türk, Kürt ayrımcılığına karşı Kuvayi Milliye ile birleştirmeye çalışıyoruz. Biz ’Gelin Anadolu’yu Trakya’yı dolaşın’ dedik. Bahçeli cevap verdi ama eksik cevap verdi. Tunceli’ye gitti Valilik’te konuştu. Tuncelili’nin elini sıkamadan, gözüne bakamadan Tunceli’den ayrıldı. Gözüne baktıkları, onunla oraya giden partililerdi. Ondan birkaç gün önce ben Tunceli’deydim. Cemevine gittim. Muhabbet Ali sofrasına oturdum. Millet mücadelesi sözkonusu olduğunda Sünni, Alevi yan yanadır, kardeştir, kardeş olacaktır. Patnos’a gittim. Orada bu vatanın birliği ve beraberliği için demokrasinin geleceği için 6- 7 Eylül Kobani provokasyonlarına karşı dik duran vatandaşlarımızla konuştum. Orada da gösterdik ki Kuvayi Milliye sözkonusu olduğunda Kürt, Türk kardeştir ayrımcılık yapan kalleştir. Bahçeli gitti valilikte konuştu ayrıldı, biz ise aynen Balıkesir’deki coşku ve bu salondaki aşk gibi gümbür gümbüm merkez ilçe kongresini yaptık ve al bayrakla AK Parti bayrağını birlikte dalgalandırdık. Aramızdaki fark bu."

’TEK PARTİ DÖNEMİNİ CHP’DEN ÇOK BAHÇELİ SAVUNUYOR’

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Bu ruhu taşıyanlar, ayrımcılık yapmazlar vatan topraklarını her bir köşesine gitme cesareti gösterir, bayrağı dalgalandırmanın onurunu yaşarlar. Bizim anladığımız vatanperverlik bu ülkeye aşkla sevdayla bağlı olmak milletin birliğini beraberliğini temsil etmekle olur. Gerek kongreler gerek genel seçim kampanyalarında adım atmayacağımız vatan toprağı kalmayacak. Diğer liderlere de aynı çağrıda bulunuyorum. Bazı partiler sadece doğuda bazıları sadece sahillerde diğer partiler vatanın belli köşelerinde var diğerlerinde yok. Vatanın bütününde olan milletin tümünü temsil eden tek parti AK Parti. Büyük bir demokrasi aşkıyla birliğimizi savunan tek parti ak parti bu Kuvayi Milliye ruhunun ikinci ayağı ekonomik bağımsızlıktır. 2001 Türkiye’sini düşünün halk bir başbakan seçmiş, hükümet var. Bahçeli de başbakan yardımcısı. Bahçeli tek parti döneminde herhangi bir konuya dokunduğumuzda milletin temel değerlerinin ayaklar altına alındığı tek parti dönemini CHP’den çok MHP savunuyor. Bu bir zillettir. Allah-ü ekber denmiyordu tek parti yıllarında tanrı uludur deniyordu. Devlet insanı yaşattığında devlettir. Devlet el öptürmez. Devlet milletin elini öper milletin değerlerini savunur. El öptürmeyeceksiniz, milletin değerini savunacaksınız. Tek parti zihniyetini sahip çıkmak bir zillettir. 2001 yılarında Türkiye gibi onurlu bir ülke, seçilen başbakan tarafından idare edilmiyordu. IMF memuru talimat veriyordu. Bahçeli başbakan yardımcısıydı o talimatları uyguluyordu. Onların bize bıraktığı borç defterini 2013 yılı Mayısı’nda ebediyen kapattık."

BABAANNESİNİN RESMİNİ GÖRDÜ, DEDESİNİN SÖZLERİNİ SÖYLEDİ

Başbakan Davutoğlu, kongre salonunda babaannesinin resmini ve sözlerinin yer aldığı pankartı görünce teşekkür edip sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dedemin çok güzel bir sözü vardır. ’Ya Rab bana öyle bir kadirşinaslık ve tevekkül ver ki değil namerde merde eyleme muhtaç. Namerde muhtaç kılmışlardı bu ülkeyi yönetenler. Bunun adı milliyetçilik mi? 12 yıl sonra değil namerde merde dahi muhtaç olmayan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti doğduysa bu AK Parti kadroları sayesinde doğdu. 12 yıl içinde neler değişti. 12 yılda mazlumlara beşik oldu, sığınak oldu. Nemrut karşısında İbrahim, firavun karşısında Musa oldu bu millet. Zalim Esad’tan kaçan 2 milyon kardeşimizi bağrımızda bastık. AK parti kervanı bu ülkeye bereket değil dünyaya adalet getirecek. İşte DSP ve MHP’in koalisyonu ülkeyi bu duruma düşürmüştü. Şimdi CHP ile MHP arasında yeni bir koalisyon var. Diyarakır’da CHP- HDP koalisyonu için sorular sorulmaya başlandı."

’BU AK PARTİ’YE OY VERİR Mİ’ DİYE DÜŞÜNMEYİN’

Başbakan Davutoğlu, Balıkesir teşkilatından 2015 genel seçimlerinde rekor oy almasını isteyerek, şöyle konuştu:

"Bu millet kendini temsile edeni tanır. AK Parti’yi gözündeki milli aşktan tanır. Kimin milletin yanında kimin karşısında olduğunu bilir. Balıkesir’de kongremizi yaparken artık güneş doğmuştur. Diriliş ve yükseliş dönemi başlamıştır. 2015 Haziran’ına doğru giderken hep beraber bu yükselişin izlerini göreceğiz. Balıkesir bu yükselişten en büyük payı alacak. Bu kente 10 milyar lira yatırım geldi. Yol tamamlandığında İstanbul- Balıkesir arası iki saate düşecek. Bizi durdurmaya kimin gücü yeter. Millet aşkıyla yola çıkanları durdurmaya kimsenin gücü yetmez. Bin yataklı devlet hastanesini 2015 yılı sonunda bitireceğiz. Siz ne istiyorsanız sizin talebiniz başımızın üstünde gönlümüzün ruhundadır. Tek bir talebimiz var millet ayağı kalkmıştır. Balıkesir’e durmak yakışmaz bu bayrağı herkesten önce Balıkesirliler’in dalgalandırmasını istiyoruz. Şimdi kongrelerde demokrasi şenliği yaşıyoruz. Ardından ulu bir sefere çıkacağız 2015 seçimleri için milletin huzuruna gideceğiz. Yine geleceğiz milletimizi hiç yanlış bırakmayacağız. Demokrasi tarihinin rekorlarını kırarak AK Parti’ye güçlü destek verelim. ’Bazı bölgelerde AK Parti zayıf’ diyenler var. Her bir Balıkesirli’nin kapısını çalmaya bu yeni Türkiye yoluna davet etmeye hazır mısınız? Her bir sokağa ilçeye mahalleye gideceksiniz. Bu AK Partiye o verir mi vermez mi diye düşünmeyeceksiniz. Her bir gönüle girmek üzere gönül seferberliği ilan ediyoruz."

Ahmet Davutoğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra anons edilerek kürsüye gelen yedi aylık ’Recep Tayyip Erdoğan’ isimli bebeği sevdi.

VALİLİK BAHÇESİNE FİDAN DİKTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurtdereli Spor Salonu’ndan ayrıldıktan sonra Balıkesir’in yeni valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti. T.C. Başbakanlık yazılı otobüsle halkı selamlayarak Valiliğe ulaşan Davutoğlu’na yerel giysiler giyen iki çocuk çiçek verdi. Yağmur altında polis mangasını selamlayan Davutoğlu, ardından Valilik bahçesinde fidan dikti. Davutoğlu’nun Valilik ziyareti basına kapalı gerçekleştirildi.

TOPLU AÇILIŞ YAPTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Balıkesir Valiliği’ni ziyaretinin ardından 29 farklı ilde toplam 114 tesisin açılışını yaptığı Kuvayi Milliye Meydanı’nda halka seslendi. Davutoğlu, Türkiye’nin her gittiği ülkeye şefkat götürdüğünü söyleyerek, "Gittiğimiz her yerde Orta Asya’dan Afkika’dan Somali’ye kadar Balkanlar’da Sarabosna’dan Myanmar’a kadar bu al bayrağı dalgalandırdık. Dalgalandırmaya devam edeceğiz. Kuvayi Milliye ruhunda al bayrak vardır. Filistin’in, özgür Suriye’nin bayrağı vardır. Bu kardeş halkları ezeli ve ebedi kılmaya karar verdik. Halkımızın Halep’ten gelen Türkmenler’e, Kobani’den gelen Kürtler’e nasıl sahip çıktığını gördük. Bu millet öylesine aziz bir millettir ki nasıl Kuvayi Miliye başlatacak iradeyi göstermişse kardeşlerine de kapıyı kapatmaz ve kapatmayacaktır" dedi.

’HER MAZLUM BİZDE MERHAMETİ GÖRSÜN’

Başbakan Davutoğlu, Balıkesir’de yaşamış Kurtdereli Mehmet pehlivandan örnek verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan siyasi anlamda demokrasimizi milli irademizi güçlendirirken ekonomi inşa faaliyetine devam ediyoruz. Artık Türkiye 2001 yılında olduğu gibi borç isteyen bir Türkiye değildir aksine borç veren, yardım eden, savunma sanayisini kuran bir ülkedir. Yeni Türkiye’nin kudret ve şefkatinden memnun musunuz? Bu kudret ve şefkati dünyanın her yerine yaymak için uğraşan temsilcilerinize desteğe hazır mısınız? Kurtdereli Mehmet Pehlivan her güreşe çıktığında ’Arkamda aziz Türk milletinin gücünü hissederim’ diyordu. Biz de her mücadeleye girdiğimizde arkamızda 77 milyonun gücünü hissediyoruz. Onun için de başımız eğilmiyor. Onun için her zaman vakuruz. Arkamızda kenetlenmiş tek vücut olmuş bir tarağın dişlileri gibi bir araya gelmiş aziz bir millet var. Allah bize öyle bir kuvvet versin ki gözlerini içine baktığımız her mazlum bizde merhameti ve şefkati görsün."

1001’İNCİ GÖLET KKTC’YE

Başbakan Davutoğlu, 114 tesisin açılış töreninde 1001’inci göletin KKTC’ye yapıldığına dikkat çekerek, "Bugün burada 29 farklı kentte 114 tesisi hizmete açacağız. 2002 yılında bir gölet yapımı 12 yıl sürüyordu, şimdi en geç 1.5 yılda bitiyor. 1954 yılına kadar 461 gölet yapılmıştı. Şimdi üç yılda 1001 gölet yapıldı. Hükümet olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak, 1001’inci gölet KKTC’de açıldı. İşte Türkiye’den anavatandan yavru vatana denizaltından su götürme projesi gibi tarihi proje yanında 1001’inci göleti de orada yapıyoruz. 6 baraj, 13 gölet, fidanlık, sulama projelerinin açılışı için Kuvayi Milliye Meydanı’nı o nedenle seçtik. ’Bundan sonra bu topraklar hep özgür hep bağımsız olacak’ derken burada açtığımız tesislerle tüm Türkiye’ye kardeşlik mesajı veriyoruz. Türkiye’nin doğusu batısı kuzeyi güneyi bu projelerle birleşiyor" dedi.

’DÖRT YIL DEĞİL DÖRT DAKİKA BİLE VERMEZLER’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmene yönelik sarf ettiği "Bana dört yıl verin" sözünü hatırlatarak, kendisine dört yıl değil dört dakika bile verilmeyeceğini öne sürdü. Davutoğlu şöyle konuuştu:

"Bir kampanyaya dikkat çekmek isterim. 3 milyar 250 milyon tane fidan dikildi bu topraklara. Dünya nüfusu kadar fidan Anadolu ve Trakya topraklarına dikilmiş olacak. Balıkesirliler, siz gerçekten çok mübarek ve şanslısınız. Yemyeşil arazi, burada iki denizi birleştiriyorsunuz. Ama en önemlisi Kuvayi Milliye ile bir milletin ruhunu birleştiriyorsunuz. İstanbul-İzmir otoyolu tamamlandığında merkez şehir Balıkesir olacak. Bugün yapacağımız açılışla 250 milyon fidan dikeceğiz. Gezi’de bazı ağaçların sadece yayalaştırma işlemi nedeniyle bir yerden başka bir yere taşınması için kıyameti koparanlar, Türkiye sokaklarını vandalizme boğanlar, şimdi ders almalılar. Biz bu topraklarda yepyeni fidanlar yetiştiriyoruz. Milyarlarca fidanı bu toprağa diktik, onun gölgesinde gelecek nesiller şen ve özgür yaşayacaklar. Halkı tahrik eden Kemal Kılıçdaroğlu’na sormak vakti değil mi Balıkesirliler? Nerede senin fidanların? Şu toprağa diktiğin tek bir fidan var mı? Tek bir taşı bir taşın üstüne koydun mu? ’Biz devleti biliriz’ diyor. Devleti nasıl bildiğini biz de iyi biliriz. Onun döneminde SSK’nın ne hallere düştüğünü bu millet çok iyi biliyor. Bir televizyon muhabiri karşısında nasıl susup kaldığını biliyor. SSK genel müdürü sanıyor kendini. SSK genel müdürüyken ne yaptı ki ’Bana dört yıl verin’ diyor. Bu millet CHP’ye on yıllar verdi ama seçme şansı yoktu. Tek parti vardı. Biz o yılları telafi etmeye çalışıyoruz. Bu ülkeyi sana değil dört yıl dört dakika bile teslim etmezler. Dört dakikada batırırsın sen. Milleti millete düşman edersin."

’ATATÜRK’ÜN ÇINARLARINA NE OLDU?’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Yalova’da köprülü kavşak yapımı için belediye tarafından kesilen ağaçları hatırlatarak şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu’na sorma zamanı değil mi? Yalova’da ne oldu? Asırlık çınarları kim kesti? CHP kesti. Yalova Belediye Bakanı kesti. Yalova milletvekili çıktı özür diledi. Şimdi Taksim Gezi Parkı’nda kesilmeyen, taşınan ağaçlar için milletin gecesini gündüzünü zindan eden, Türkiye’yi dünyaya en kötü şekilde tanıtmaya çalışan CHP’ye sesleniyorum; Atatürk’ün çınarlarına ne oldu kim kıydı onlara? CHP’liler sadece yıkmayı, tahrip etmeyi bilirler. Diyarbakır’da yeni koalisyonun haberini veriyor. Kobani’den hareketle Diyarbakır, Van, Bitlis sokaklarını, Gezi olaylarını bahane ederek İstanbul, Ankara, İzmir’i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyor. Bunun adı yıkım koalisyonu, millet bunlara aynı sözü söyleyecek. Kim ne yaparsa yapsın. ’Biz sadece Kuvayi Milleye gönüllülerini, milleti birleştirenlere söz veririz’ diyecek."

Başbakan Davutoğlu, beş farklı noktaya videokonferans yöntemiyle bağlanarak 28 ildeki 114 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

AK PARTİ BALIKESİR İL KONGRESİNDEN NOTLAR

AK Parti Balıkesir örgütü ilk kez kente Genel Başkan ve Başbakan olarak gelen Ahmet Davutoğlu için seferberlik ilan etti. Günler öncesinden Davutoğlu’nun ziyaretini otobüslerle mahalle mahalle dolaşarak duyuran partililer, billboardları ve elektrik direklerini de posterlerle donattı. Valilik binasına Atatürk’le birlikte Davutoğlu’nun dev posteri asıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye binası ile Kurtdereli Spor Salonu da Başbakan Davutoğlu’nun posterleriyle süslendi. Karesi Mehteran takımı Davutoğlu’nu karşılayanlar arasında yer aldı.

SALONA DAVUTOĞLU’NUN BABAANNESİNİN PANKARTI DA ASILDI

İl kongresinin yapıldığı Kurtdereli Spor Salonu ayrıca pankartlarla donatıldı. Salona Davutoğlu’nun Babaanesi resmi ve sözlerinin yazılı olduğu pankart ile ’iki adam sevdik, biri usta, biri hoca’, ’hayallerimiz var, sevdamız var’, ’Ahlaki olarak doğru yerdeyiz, çünkü mazlumun yanındayız’, ’Reisin emaneti Hoca bütün talebelerin burada’, ’Ecdatın ruhu, ümmetin umudu hoş geldin Ahmet Davutoğlu’, ’Direnişi değil dirilişi başlatıyoruz’ yazılı pankartları dikkat çekti. Partililer "Başbakan Ahmet, millet sana emanet", "Haydi şimdi Osmanlı’ya götür bizi Ahmet Hoca" diye sloganlar attı. Basın mensupları salona arka kapıdan alınırken çalışma yerleri de değişti. Daha önce salonun içinde çalışırken, pota arkasındaki tribünlerin yanındaki boş alanda çalışmak zorunda kaldı. Alana gazetecilerin çalışabileceği masa konmaması dikkati çekti. AK Parti’nin il kongresi ve Davutoğlu’nun konuşması uydu aracılığıyla canlı yayınlandı. AK Parti 5’inci Olağan Kongresinde divan başkanlığını Haluk İpek üstlendi. AK Parti Genel Sekreteri de olan İpek; 2015’deki genel seçimlere dikkat çekti. İpek, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile gideceğimiz ilk seçimde anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edeceğimize inanıyorum" dedi. Kongre divan seçiminin ardından "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz" adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkanı Osman Sünnetçi il yönetiminin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BAKANLAR VE MİLLETVEKİLLERİ EŞLİK ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu salona 12.02’de büyük sevgi gösterileriyle girdi. "İşte lider, işte teşkilat" sloganlarıyla karşılanan Davutoğlu "mazlumların umudu" olarak tanıtıldı. Başbakan Davutoğlu’na Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elman, Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu, Ali Aydınoğlu, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur eşlik etti.

Kongrede İl Başkanı Mahmut Poyrazlı bu kez aday olmazken, yeni yönetim Dinçer Orkan başkanlığında oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!