Güçlü dayanışma

Güncelleme Tarihi:

Güçlü dayanışma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:16

Maç sonrası topluca Tandoğan’a giden taraftarlar, ‘Diriliş’ten, Direnişe’ mesajı verdi.

Haberin Devamı

Milletvekili Aylin Nazlıaka, açlık grevini sürdüren taraftarı yalnız bırakmazken, başkan ve teknik direktörle görüşüp, “Kimse ölmeyecek, A.Gücü yaşayacak. Mecliste sesinizi duyurmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Kulüp Başkanı Metin Akyüz ise FIFA’nın puan silme baskısının iyice ağırlaştığını belirtip, “Kulübü ayakta tutmak için 2 sene önce bir deli gerekiyor demiştim. Şimdi delinin de delisi lazım” ifadelerini kullandı.

Ankaragücü’nde, her geçen gün biraz daha derinleşen ekonomik soruna, yönetim kanadı çözüm ararken, taraftarlar açlık grevindeki arkadaşlarına destek olup, dayanışma örneği gösterdi. Kırklareli maçının bitiminde 19 Mayıs Stadı’ndan çıkıp, Tandoğan Tesisleri önünde eylemlerini sürdüren arkadaşlarının yanına giden binlerce sarı lacivert sevdalısı, ‘dirilişten, direnişe’ mesajı verdi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, taraftarı bir kez daha yalnız bırakmazken, hem başkan Metin Akyüz hem de Teknik Direktör Mustafa Kaplan ile görüştü.

TANDOĞAN’DAKİ TESİSLERE YÜRÜYÜŞTE ENGELLER AŞILDI


Ankaragücü taraftarının, maç sonrası Tandoğan’a yürüyüşü tartışmalara yol açtı. Taraftarlar, Kırıkkalespor maçı 3-0 devam ederken, karşılaşmanın son dakikalarında tribünden topluca ayrıldı ve Tandoğan Tesisleri’nde bir haftadır açlık grevi yapan arkadaşlarına destek vermek için 19 Mayıs Kompleksi giriş kapısında buluştu. Taraftarın, Ankara Gar’ına doğru hareketini, çevik kuvvet ve TOMA’lar yolu kapatarak durdurdu.
Binlerce Ankaragücü taraftarı, çevik kuvvet amirleri ile görüşüp, yürüyüş güzergahı konusunda anlaşmaya çalıştı. Polis, araç yolunun kapatılamayacağını, taraftarın da kaldırıma sığamayacağı gerekçesi ile yürüyüşe izin vermedi. Tribün liderlerinin araya girmesi ile çevik kuvvet amirleri arasında, önce sözlü tartışma yaşandı, daha sonrada polis 10’ar kişilik gruplar halinde yürünmesine izin verdi. 10’ar kişilik üç grup, çevik kuvvet arasından geçerek yürüyüşe devam ederken binlerce taraftar Gençlik Park’ına yöneldi.
Gençlik Parkı Gar Kapısı çıkışından binlerce taraftar koşarak Tandoğan tesislerine ulaşmaya çalıştı. Bunun üzerine çevik kuvvet yüzlerce polis ile taraftarın önünü kesmek için İstanbul Yolu’nu kapattı. Taraftar bunun üzerine Ankara Gar’ına yönelerek, Gar’ın içinden geçip, demir raylar üzerinden Tandoğan’a geçmeye çalıştı.
Bu sırada İstanbul Yolu güzergahının kullanılmayacağını anlayan çevik kuvvet, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünden hareket ederek, Tandoğan yönüne koşu yaptı. Ankara Gar’ını çevreleyen tellerinden atlamaya çalışan taraftar, burada polisin müdahalesi ile karşılaştı. Çevik kuvvet, bu dakikadan sonra tellerinden üzerinden geçişe izin vermedi.

FIFA DOSYALARI İÇİN 5 ARALIKTA ÖDEME YAPILMASI GEREKİYOR


19 Mayıs Stadı’ndan koşarak Tandoğan Tesisleri’ne ulaşan taraftarlar, burada sloganlarla açlık grevinde olan arkadaşlarına destek verdi. Bu sırada Çevik Kuvvet Polisi Tandoğan Tesisleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında ki yola barikat kurdu ve yol kenarında beklemeye başladı.
Binlerce taraftar Ankaragücü için slogan atarken, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, taraftara destek vermek için tesislere geldi. Ankaragücü taraftarı Nazlıaka’yı ‘Ankaragücü’ne Başkan Olsana’ sloganları ile karşıladı. Nazlıaka, ‘Kimsenin Ankaragücü’nü yok etmesine’ izin vermeyeceklerini belirtip, Ankaragücü taraftarının sesini Meclis’te, duyurmaya devam edeceğini söyledi.
Nazlıaka’nın ziyareti üzerine, Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, eylem alanına gelerek Nazlıaka’ya teşekkürlerini iletti.
Nazlıaka Ankaragücü’nün Tandoğan’da yaptığı destek eyleminde, ‘Kimse Ankaragücü’nü yok edemeyecek. Buna izin vermeyeceğiz. Sesinizi Meclis’e, Spor Bakanlığı’na, Futbol Federasyonu’na Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na ulaştırmaya çalışacağım’ dedi. Ankaragücü taraftarının ‘Biz Ölelim Ankaragücü Yaşasın’ sloganları üzerine Nazlıaka, ‘Kimse ölmeyecek, Ankaragücü de yaşayacak’ diye konuştu.
Tandoğan tesislerinde kurulan grev çadırını da ziyaret eden Nazlıaka, bir haftadır eylem yapan ve geceden beri orada battaniyeler içinde sarılı taraftarlar ile sohbet etti. Soğuk havadan dolayı hastalanan taraftarlara, destek ve moral veren Nazlıaka, Ankaragücü Başkanı Metin Akyüz’ün gelmesinin ardından kendisi ile kısa süreli bir sohbet gerçekleştirdi ve izdiham yaşanmaması için kulübe geçti.
Nazlıaka, Ankaragücü’ne her türlü desteği vermeye devam edeceklerini yinelerken, 5 Aralık’ta FIFA dosyaları ile ilgili ödeme yapılması gerektiğini hatırlattı. Nazlıaka, ‘Ankaragücü, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biridir. Ankaragücü’nün bu durumda olması, Cumhurbaşkanı’nı bile ilgilendirir. Herkesin birlik olup, devletin en üst kurumlarına kadar herkesin bu işe el atıp Ankaragücü’nü kurtarması gerekiyor’ dedi.

GÖKÇEKLER AYRILDIKTAN SONRA BORÇ 90 MİLYON ÜZERİNE ÇIKTI


Ankaragücü Başkanı Metin Akyüz, vergi yapılandırması için gereken başvuruları yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
‘Ankaragücü’nün Ahmet Gökçek başkanlığına kadar 20 milyon üzerinde borcu var, kulübün gelirlerinde bir sıkıntı yok. Ahmet Gökçek başkan olduktan sonra kulüp 70 milyon kadar borçlandı. Gökçek başkanlığı bıraktığında 90 milyonun üzerinde borcumuz oldu. Aynı zamanda Ankaragücü’nün bütün alacaklarına haciz geldi. Bizim için FIFA ödemeleri çok önemli. Taksitlerimizi yatırıyoruz ve üç taksitimiz kaldı. Bu üç taksitten biri yatırılamazsa FIFA borçları hiç ödenmemiş olacak ve faizi ile istenecek. FIFA’nın kuralları çok katı. Ankaragücü’ne puan ve ligden düşme cezası verebilir. Ben kulüp zor durumda iken (Bir deli gerekiyordu) dedim ve Mehmet Yiğiner’i başkan yaptık. Yiğiner’den sonra Ocak ayına kadar bu kulübü ayakta tutmaya çalışacağız. Şimdi bize ‘DELİNİN DE DELİSİ’ gerekiyor. Ankaragücü sahipsiz kalmasın ve birileri mutlaka Ankaragücü’ne sahip çıksın.’
Nazlıaka ziyarete gelenlerle sohbet etikten sonra, Ankaragücü tesislerinden ayrıldı. Nazlıaka’nın ayrılmasından önce Ankaragücü taraftarı destek eylemlerine son verdi. Tandoğan Tesislerinde açlık grevi yapanlar ise çadırda eylemlerine devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!