Irkçı açıklamalar Nobel sattırdı

Güncelleme Tarihi:

Irkçı açıklamalar Nobel sattırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 13:06

1962 yılında DNA’yı keşfeden ekibin bir parçası olduğu için Nobel ödülü almaya hak kazanan ancak 2007 yılında verdiği bir röportajda “Siyahilerin diğer ırklar kadar zeki olmadığını” iddia ederek tepki toplayan ABD’li bilim adamı James Watson Nobel ödülünü satışa çıkarttığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yaptığı tartışmalı açıklamalardan sonra bilim dünyasından dışlandığını söyleyen 86 yaşındaki Watson, bu nedenle gelirinin çok azaldığını Nobel ödülünün satışından

Irkçı açıklamalar Nobel sattırdı
kazanacağı para ile kendine yeniden normal bir hayat kurmayı amaçladığını belirtti.

Financial Times gazetesine konuşan Watson “Kimse benim var olduğumu bile kabul etmek istemiyor” dedi ve 2007 yılında Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamalardan pişman olduğunu da belirtti.

“Geleneksel anlamda ırkçı olmadığını” söyleyen Watson, “O röportajda gazeteci benim Afrika’daki insanların düşük IQ’ları nedeniyle endişe duyduğumu yazmış.. Böyle şeyler söylememek gerekiyor” dedi.

Gelecek hafta New York’daki Christie’s müzayede evinde gerçekleştirilecek açık artırmada Watson’ın Nobel ödülünün en az 2.5 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor.

Uzmanlar Watson’ın ırklar ile ilgili tartışmalı görüşlerinin Nobel ödülünün değerini düşürmeyeceğine inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!